Htio bi da pokrenem poljoprivredu to jest uzgoj stoke i plasiranje mlijeka na tržište a potrebna su mi neka ulaganja pa vas pitam kako mogu doć do neke pomoći u ovoj realizaciji?

Vaše ime: Ćerimić Senad
Vaše pitanje: Poštovanje,
htio bi da pokrenem poljoprivredu to jest uzgoj stoke i plasiranje mlijeka na tržište a potrebna su mi neka ulaganja pa vas pitam kako mogu doć do neke pomoći u ovoj realizaciji?

 

Resor: Razvoj i poduzetništvo
Odgovor: Poštovani,

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona početkom naredne godine počinje sa realizacijom Programa "Business start up fond za mlade sa područja Tuzlanskog kantona" koji je namijenjen osobama koje još uvijek nisu pokrenule vlastiti biznis, nego imaju potrebu za podrškom u razvoju poslovne ideje i pokretanju biznisa. Ciljnu grupu Programa čini 100 mladih ljudi starosti od 18-35 godina sa područja Tuzlanskog kantona koji žele pokrenuti vlastiti biznis i trebaju podršku u tom procesu. U okviru Programa pružiti će se čitav niz podrške mladim osobama sa područja Kantona koji žele da pokrenu i registruju vlastiti biznis, a više informacija o Programu možete naći na linku http://www.mrptk.ba/index.php?vid=101 . Ministarstvo će nastojati da naredne godine program proširi bez obzira na dobnu granicu.

Pozivamo Vas svakako da kontinuirano pratite web stranicu Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona www.mrptk.ba, i Vlade Tuzlanskog kantona www.vladatk.kim.ba kako biste se informisali o aktivnostima podrške malim i srednjim preduzećima i obrtima koje Ministarstvo kontinuirano provodi.

Također, za detaljnije informacije mozete se obratiti i Ministarstvu poljoprivede, šumartsva i vodoprivrede TK, cije kontakt podatke mozete naci na nasoj web stranici.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15