Molim Vas za odgovor vezano za 1.sjednicu Vlade TK

Vaše ime: Lejla Salihspahić
Vaše pitanje: Postovani,
Molim Vas za odgovor vezano za 1.sjednicu Vlade TK, a veza sljedeca talka ŠANSA ZA MLADE PODUZETNIČKOG DUHA
Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je Program „Business start up fond za mlade sa područja TK". Ministarstvo razvoja i poduzetnistva TK.
Ja sam iz Lukavca,i otvorila sam vlastiti obrt,Cvjecaru,kako bih gradu doprinijela u nekom ljepsem,ekoloskom i svjetlijem razvoju.Medutim imala bih zelju prosiriti se,u smislu izgradnje plastenika i sl.vezano za ovu vrstu usluzne djelatnosti,medutim sada me interesuje ova Odluka,da li i kako i ja mogu biti jedna od mladih ljudi,22 su mi godine,otvorila sam u julu tekuce godine cvjecaru,korisnika ovihh sredstava.Izmedu ostalog zelim da naglasim da nisam iskoristila ni sredstvaod Zavoda za zaposljavanje za samozaposljavanje,iz razloga sto se jednostavno kasno cuje za ovu vrstu pomoci mladim vlasnicima ili ih nikako i ne znate.Hvala vam i molila bih odgovor.

 

Resor: Razvoj i poduzetništvo
Odgovor: Poštovana,
Izuzetno nam je drago cuti da je jedna mlada osoba sa podrucja naseg Kantona odlucila uci u poduzetnicku aktivnost i pokrenuti vlastiti biznis.
Program "Business start up fond za mlade sa područja Tuzlanskog kantona" koji je usvojen od strane Vlade Tuzlanskog kantona2.12.2013. godine namijenjen je osobama koje još uvijek nisu pokrenule vlastiti biznis, nego imaju potrebu za podrškom u razvoju poslovne ideje i pokretanju biznisa. Ciljnu grupu Programa čini 100 mladih ljudi starosti od 18-35 godina sa područja Tuzlanskog kantona koji žele pokrenuti vlastiti biznis i trebaju podršku u tom procesu, te Program ne podrazumijeva uključenost već registriranih poduzetnika.

Inače, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona je u oktobru 2013. godine objavilo Javni poziv za odabir korisnika grant sredstava «Podrška razvoju Kantona» za 2013. godinu u okviru kojeg je postojao i Program "Subvencije za podršku novoosnovanim MSP i obrtima". Poziv je zavrsen u novembru mjesecu, ali Vas svakako pozivamo da kontinuirano pratite web stranicu Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona www.mrptk.ba, i Vlade Tuzlanskog kantona www.vladatk.kim.ba kako biste se informisali o aktivnostima podrške malim i srednjim preduzećima i obrtima koje Ministarstvo kontinuirano provodi. Također, pozivamo Vas da sa web stranice Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona www.mrptk.ba, ukoliko želite, preuzmete Obrazac za upis podataka za bazu MSP-a i obrta i ispunjen dostavite Ministarstvu kako bismo Vašu e-mail adresu unijeli u bazu i kontinuirano Vas obavještavali o javnim pozivima, pozivima na seminare i sl. namijenjenim kao podrška razvoju poduzetništva iz različitih izvora.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15