Press konferencija povodom uvođenja drugog baznog aviona avio-kompanije Wizz Air

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na konferenciju za medije koju organiziramo povodom uvođenja drugog baznog aviona avio-kompanije Wizz Air na Međunarodnom aerodromu Tuzla, te zvaničnom početku saobraćanja prema 5 novih destinacija.

Konferencija će biti upriličena u ponedjeljak 27. marta 2017.godine sa početkom u 10 sati i 30 minuta u prostorijama Aerodroma.

Po završetku konferencije za medije, svi zainteresirani predstavnici medija imat će priliku izaći na aerodromsku pistu, te zabilježiti snimke novog aviona.

S tim u vezi, a zbog propisanih sigurnosnih procedura, molimo sve zainteresirane da se, najkasnije do petka 24.03.2017.godine u 12:00 sati prijave Mehmedaliji Selimoviću, osobi nadležnoj za sigurnost na Međunarodnom aerodromu Tuzla.ž

Kontakt podaci gospodina Selimovića su:

Tel: +387(0)61 201 347
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  i  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Potpisivanje Sporazuma o saradnji između MRP TK, MONKS TK i CPE Tuzla

Obavještavamo vas da će sutra (utorak 21.03.2017. godine) biti upriličeno svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji između Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Centra za poslovnu edukaciju - Multicom d.o.o. Tuzla.

Cilj Sporazuma je zajedničko djelovanje na neformalnoj edukaciji i stručnom usavršavanju učenika srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona i studenata Univerziteta u Tuzli.

Potpisivanje će biti upriličeno u sali za sjednice Vlade Tuzlanskog kantona sa početkom u 13.00 h.

Pozivamo vas da prisustvujete ovom događaju i o tome izvijestite javnost.

Press konferencija povodom održavanja 69. redovne sjednice Vlade TK

Obavještavamo vas da će u utorak 21.03.2017. godine u povodu održavanja 69. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 12 sati.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Dodjela opreme Obrtničke komore TK

Obavještavamo vas da je Obrtnička komora Tuzlanskog kantona putem projekta USAID SIDA FARMA 2 obezbijedila opremu za 66 poljoprivrednika obrtnika sa prostora Tuzlanskog kantona.
Prvi krug dodjele navedene opreme obavit će se u ponedjeljak, 20.03.2017. godine u periodu od 11:00 -12:00 časova u Srebreniku, na parkingu iza zgrade Općine Srebrenik.

Planirano je da navedenom događaju prisustvuju premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i Ministar razvoja i poduzetništva TK Nermin Hodžić.

Pozivamo Vas da pratite navedeni događaj.

Press konferencija povodom najave održavanja 8. Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2017 Gračanica

Obavještavamo vas da će se press konferencija povodom najave održavanja 8. Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta GRAPOS-EXPO 2017 Gračanica održati u ponedjeljak, 20.03.2017. godine u prostorijama Općine Gračanica-Multimedijalna sala sa početkom u 11.00 h.

 

Na press konferenciji, prisutnima će se obratiti:

- Nermin Hodžić, ministar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona
- Nusret Helić, načelnik općine Gračanica
- Nedžad Nuhanović, direktor Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta GRAPOS-EXPO
- Said Karalić, direktor KOVAN M.I. Gračanica

 

Pozivamo vas da medijski propratite navedeni događaj i o tome izvjestite javnost.

Vanredna press konferencija povodom dešavanja na Univerzitetu u Tuzli

Uz izvinjenje zbog kasnog poziva, obavještavamo vas da će, povodom dešavanja na Univerzitetu u Tuzli, premijer Tuzlanskog kantona održati danas četvrtak (09. mart 2017. godine) vanrednu konferenciju za medije.

Konferencija, na koju pozivamo i rektora Univerziteta u Tuzli Samira Nurića, predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Kazafera Bečića, predsjednika Komisije za obrazovanje Skupštine TK Midhata Čauševića i predsjednika Unije studenata Univerziteta u Tuzli Nedžada Hodžića, će biti upriličena u Sali za sjednice Vlade Tuzlanskog kantona, sa početkom u 13 sati.

Razlog što smo konferenciju zakazali u ovako kratkom vremenskom roku jeste činjenica da smo jutros došli do konačnih dokumenata i informacija, a cijeneći javni interes, želimo javnost što prije upoznati sa konkretnim i dokumentima potkrijepljenim informacijama.

Pozivamo vas da prisustvujete konferenciji i o stavovima premijera Tuzlanskog kantona upoznate javnost.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK20145
GfITC2014