Sastanak o problemu taložnice Soda Sisecam Lukavac

Povodom rješavanja problema taložnice kompanije Soda Sisecam („bijelo more") danas će u Ministarstvu privrede Tuzlanskog kantona biti održan sastanak sa predstavnicima zainteresovanih strana: Rudnika „Kreka" Tuzla, Elektro-privrede BiH i Soda Sisecam Lukavac.
Izjave su predviđene u 14 h a snimatelji mogu insertažu načiniti na kraju sastanka.

Sastanak povodom planiranja i izvođenja radova na tunelu Ormanica

Obavještavamo vas da će u četvrtak (21.03.2019.godine) biti upriličen sastanak povodom planiranja i izvođenja radova na rekonstrukciji tunela u Ormanici.

Sastanku će osim premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića prisustvovati ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK, ministar unutrašnjih poslova TK, ministar finansija, direktor direkcije cesta TK, načelnici općina Srebrenik i Gradačac, predstavnici Federalne direkcije cesta, predstavnici Udruženja poslodavaca, te predstavnici Privredne i Obrtničke komore.

Sastanak će biti upriličen u Sali za sjednice Vlade TK sa početkom u 12 sati, a izjave za medije učesnici sastanka će dati u 13 sati i 30 minuta u Sali za press Vlade TK.

Poziv za svečanu primopredaju centara za razvoj inkluzivnih praksi

Primopredaja ključeva dva obnovljena i opremljena školska objekta koji će služiti kao centri za razvoj inkluzivnih praksi odžaće se u četvrtak, 21. marta 2019. u Banovićima i Gradačcu

Naredne školske godine u Gradačcu i u Banovićima biće otvoreni centri za razvoj inkluzivnih praksi koji će djeci s poteškoćama i njihovim porodicama pružiti podršku u ostvarenju prava na inkluzivno obrazovanje. Ovi centri biće opremljeni po najsavremenijim standardima rehabilitacijskog rada, a ove sedmice napravljen je još jedan značajan korak ka njihovom uspostavljanju – završena je obnova i opremanje dva školska objekta u kojima će centri raditi.

U proteklom periodu organizacija Save the Children je investirala blizu 600,000 konvertilnih maraka u adaptaciju i opremanje postojećih objekata OŠ Banovići i OŠ Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak. Ove aktivnosti provode se u sklopu projekta Inkluzija za sve - Inkluzivno obrazovanje za svu djecu u Bosni i Hercegovini (šifra: AID 0551122) kojim se pruža direktna podršku Vladi Tuzlanskog kantona u implementaciji Strategije za uključivanje djece s poteškoćama u razvoju u obrazovanje.

Predstavnici medija pozivaju se na svečanu primopredaju ključeva pomenutih objekata, prema sljedećem programu:

OŠ Banovići, Ul. Patriotske lige 8, Banovići, 21.3.2019.

11.00-11.30 Uvodna obraćanja:
Gđa Enisa Lapandić, direktorica OŠ Banovići
Gđa Barbara Chiarenza, predstavnica Italijanske agencije za razvojnu saradnju u Bosni i Hercegovini
Gđa Andrea Žeravčić, Save the Children
Gdin Zlatan Muratović, Ministar obrazovanja i nauke
11.30-11.45 Zvanična primopredaja ključeva Save the Childrena predstavnicima vlasti
11.45-12.15 Izjave za medije
12.15-12.30 Obilazak Centra za razvoj inkluzivnih praksi

OŠ Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak, Gradačac, ul. Srnice bb, Srnice, Gradačac, 21.3.2019.

15.00-15.30 Uvodna obraćanja:
Gđa Rabija Sadiković, direktorica OŠ Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak
Gđa Barbara Chiarenza, predstavnica Italijanske agencije za razvojnu saradnju u Bosni i Hercegovini
Gđa Andrea Žeravčić, Save the Children
Gdin Zlatan Muratović, Ministar obrazovanja i nauke
15.30-15.45 Zvanična primopredaja ključeva Save the Childrena predstavnicima vlasti
15.45-16.00 Izjave za medije
16.00-16.15 Obilazak Centra za razvoj inkluzivnih praksi

 

Za više informacija obratite se Šejli Dizdarević putem email adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili brojeva telefona 033 290 686, 063 640 410.

 

Tekst poziva

 

Press povodom 52. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona

Obavještavamo vas da će u četvrtak, 21.03.2019. godine u povodu održavanja 52. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 10:00 sati.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Svečanost otvaranja pete „Pametne škole“ u Tuzlanskom kantonu - Osnovne škole "Gornja Tuzla" u Tuzli

Ovim putem Vam upućujemo poziv na svečanost povodom otvaranja pete „Pametne škole" u Tuzlanskom kantonu, obnovljene, energetski efikasne Osnovne škole "Gornja Tuzla" u Tuzli. Svečanost će se održati u srijedu 20.03.2019. godine sa početkom u 12.00 h u Osnovnoj školi „Gornja Tuzla" (A. Saračevića 163, Gornja Tuzla).

Energetska obnova škole realizovana je u okviru implementacije 3,2 miliona KM vrijednog prekograničnog projekta „Inovativnim umom do pametnih škola" ili skraćeno PAMETNE ŠKOLE. Projekat se finansira iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Projekat sufinansira Vlada Tuzlanskog kantona, a implementiraju: Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlada Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavska županija, Udruženje Zelena akcija iz Zagreba i Brodskog ekološko društvo - BED iz Slavonskog Broda.

Prema dnevnom redu događaja, izjave za medije su planirane u 12.00h. S tim u vezi, pozivamo Vas da prisustvujete svečanom otvaranju, da medijski propratite događaj i o tome informišete javnost.

 

Pozivno pismo

Dnevni red

Press povodom 51. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona

Obavještavamo vas da će u ponedjeljak,18.03.2019. godine u povodu održavanja 51. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 12:00 sati.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna