Posjeta delegacije Univerziteta u Pečuhu

Obavještavamo vas da će sutra (24.02.2017.godine) u posjeti Tuzlanskom kantonu boraviti delegacija Univerziteta u Pečuhu iz Republike Mađarske, predvođena ambasadorom Mađarske u Bosni i Hercegovini Nj.E. Jožefom Neđešiem i rektorom Univerziteta Jožefom Bodišem.

Sastanak sa premijerom Tuzlanskog kantona u Uredu premijera predviđen je za 09:00 sati, a izjave za medije učesnici sastanka dat će u Sali za press Vlade TK u 9 sati i 45 minuta.

Kamermani i fotografi imat će priliku za snimanje u prvih 5 minuta sastanka.

Pozivamo vas da prisustvujete ovom činu i da o tome izvijestite javnost.

Radionica „Kako privući finansijska sredstva iz EU fondova"

Obavještavamo vas da će sutra (23.02.2017.godine) biti održana radionica „Kako privući finansijska sredstva iz EU fondova".

Radionica će se održati u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, sa početkom u 12.00 sati.

Cilj radionice je informisanje i jačanja kapaciteta institucija, organizacija, privrednih subjekata i drugih relevantnih aktera za privlačenje sredstava iz EU fondova, a za finansiranje razvojnih projekata.

Radionici će osim premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministara u Vladi TK prisustvovati Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore sa saradnicima, Darko Knežević, predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, Mirko Pešić, vlasnik MIPES Consulting iz Osijeka, voditelj radionice, Ilfad Medić, ministar privrede Unsko-sanskog kantona, Meho Mašala, ministar privrede Bosansko-podrinjskog kantona, Darko Kasap, ministar gospodarstva i prostornog uređenja Posavke Županije, Petar Senković, predsjednik Obrtničke komore Posavske Županije, Saudin Hadžić, predsjednik Obrtničke komore Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Željko Babić, predsjednik Obrtničke komore Tuzlanskog kantona, te Nedret Kikanović, predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla.

Pozivamo vas da prisustvujete ovoj aktivnosti i da o tome izvijestite javnost.

 

AGENDA RADIONICE

Prijem za predstavnike Košarkaškog invalidskog kluba „Zmaj“ iz Gradačca

Obavještavamo vas da će sutra (21.02.2017.godine) premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić sa ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta ministrom za boračka pitanja Zlatanom Muratovićem i Fahrudinom Skopljakom upriličiti prijem za predstavnike Košarkaškog invalidskog k11luba „Zmaj" iz Gradačca.

Povod za prijem, koji će biti upriličen u galeriji Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, sa početkom u 11:00 sati, su pripreme za put i nastup na završnici Evropskog prvenstva koje se u martu mjesecu igra u Češkoj.

Pozivamo vas da prisustvujete ovom činu i da o tome izvijestite javnost.

Stručni skup na temu: “PARAFISKALNI NAMETI – prijedlozi i preporuke za smanjenje ili ukidanje”

Kao dio nastavka aktivnosti na zagovaranju za smanjenje i/ili ukidanje parafiskalnih nameta za privrednike, a imajući u vidu potrebu provedbe konkretnijih mjera finansijskog rasterećenja rada i razvoja poslovnih subjekata, Udruženje Nezavisni biro za razvoj (NBR) Gradačac, Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar i Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona organizuju stručni skup na temu: "PARAFISKALNI NAMETI – prijedlozi i preporuke za smanjenje ili ukidanje".

Stručni skup će se održati u utorak, 21.02.2017.godine sa početkom u 14.00 sati u sali Kantonalne privredne komore Tuzla (Trg slobode bb, Tuzla).

Pozivamo vas da pratite ovaj događaj i o tome izvijestite javnost.

Potpisivanje granskog kolektivnog ugovora za oblast zdravstva u TK

Obavještavamo vas da će u ponedjeljak (20.02.2017.godine) biti upriličeno potpisivanje granskog kolektivnog ugovora za oblast zdravstva u Tuzlanskom kantonu.

Potpisivanje će biti upriličeno u 12:00 sati u Sali za sjednice Vlade TK.

Pozivamo vas da prisustvujete ovom činu i da o tome izvijestite javnost.

66. redovna sjednica Vlade TK

Obavještavamo vas da će u petak 17.02.2017. godine u povodu održavanja 66. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 11 sati i 30 minuta.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK20145
GfITC2014