Potpisivanje ugovora za manifestacije kulture u '19. godini

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona će u petak, 12.07.2019. godine u 10,00 sati u Crvenoj (velikoj) sali Bosanskog kulturnog centra potpisati ugovore sa korisnicima sredstava namijenjenih manifestacijama kulture od interesa za TK.

Ministarstvo je donijelo je Kalendar manifestacija kulture od interesa za Tuzlanski kanton u 2019. godini, na osnovu kriterija propisanih Odlukom o utvrđivanju kriterija, uslova i postupaka za raspodjelu sredstava sa potrošačke jedinice 32010003 – Manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton. Na kalendaru se nalazi 75 korisnika, a sredstva su namijenjena neprofitnim organizacijama, drugim nivoima vlasti i privatnim poduzećima i poduzetnicima. Svi korisnici sredstava su obavezni da potpišu ugovore, kojima će se utvrditi međusobna prava i obaveze ugovornih strana.

Molimo da medijski pratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Poziv povodom obilježavanja godišnjice rada Zavoda za pružanje pravne pomoći TK

Obavještavamo vas da će u utorak (02.07.2019.godine), biti upriličena svečanost povodom obilježavanja 10. godišnjice uspješnog rada i djelovanja Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći.

Osim predsjednika Skupštine i premijera Tuzlanskog kantona Senada Alića i Jakuba Suljkanovića, te članova Vlade TK, događaju će prisustvovati i predstavnici svih pravosudnih institucija sa područja Tuzlanskog kantona, a sa kojima Zavod ima svakodnevnu saradnju.

Svečanost će biti upriličena u Maloj galeriji Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, sa početkom u 13 sati.

Izjave za medije organizatori svečanosti dat će u 12 sati i 45 minuta, prije početka službenog programa.

Pozivamo vas da prisustvujete ovom događaju i o tome izvijestite javnost.

Prezentacija projekta „Moj Taxi“

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona organizuje prezentaciju projekta „Moj Taxi" u cilju razmatranja mogućnosti uvođenja aplikacije „Moj Taxi" u taksi prijevoz na području Tuzlanskog kantona.

Prezentacija će biti održana 25.06.2019. godine (utorak) sa početkom u 12,00 sati u sali Kantonalne privredne komore,Trg slobode,Tuzla.

Na prezentaciji projekta prisustvovat će predstavnici svih udruženja taksi prijevoznika na području Tuzlanskog kantona.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Press konferencija povodom 64. redovne sjednice Vlade TK

Obavještavamo vas da će u utorak, 25.06.2019. godine u povodu održavanja 64. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 10 sati i 30 minuta.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Press konferencija povodom 63. redovne sjednice Vlade TK

Obavještavamo vas da će u utorak, 18. juna 2019. godine sa početkom u 9:00 sati biti održana 63. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona.


Konferencija za medije bit će održana nakon sjednice u sali za press Vlade Tuzlanskog kantona sa početkom u 11:30 sati.


U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.


Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje insertaže.

Molimo da medijski pratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Završni forum projekta „Pametne škole“

Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo privrede TK uz podršku Centra za razvoj i podršku iz Tuzle organizuju u srijedu, 12.06.2019. godine u Hotelu Mellain sa početkom u 10:00 h završni forum projekta PAMETNE ŠKOLE pod nazivom "Energijska efikasnost – ulaganja i dobrobiti". Izjave za medije su planirane u 10:15h.


Učesnici foruma su predstavnici općina i javnih preduzeća sa područja Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, predstavnici kantonalnih vlasti u Federaciji BiH, obrazovne ustanove iz Tuzlanskog kantona i organizacije civilnog društva. Forum će biti organizovan u okviru projekta prekogranične saradnje „Inovativnim umom do pametnih škola - PAMETNE ŠKOLE". U okviru ovog projekta energetski je obnovljeno 7 škola sa područja Tuzlanskog kantona (Bosna i Hercegovina) i Brodsko-posavske županije (Republika Hrvatska).


U prilogu vam šaljemo i agendu događaja.
Molimo da medijski pratite događaj i o tome izvijestite javnost.

 

Dnevni red

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna