Poziv za učešće na okruglom stolu na temu "Stanje i perspektive razvoja metalske struke na području Tuzlanskog kantona“

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u saradnji sa JU Mješovita srednja mašinska škola Tuzla organizuje okrugli sto na temu „Stanje i perspektive razvoja metalske struke na području Tuzlanskog kantona" koji će se održati u srijedu, 26.04.2017. godine sa početkom u 11,00 sati u prostorijama JU Mješovita srednja mašinska škola Tuzla (Bosne Srebrene br. 6, Tuzla).

Okrugli sto će se održati u cilju ostvarenja doprinosa usklađivanju potreba za stručnom radnom snagom od strane privrednih subjekata iz metalske industrije Tuzlanskog kantona i obrazovnih programa za osposobljavanje kadrova iz metalske struke.
Na okruglom stolu se očekuje učešće predstavnika resornih ministarstava, JU Mješovita srednja mašinska škola Tuzla i privrednih subjekata metalske struke sa područja Tuzlanskog kantona.

Pozivamo vas da pratite ovaj događaj i o tome izvijestite javnost.

Press povodom 73. redovne sjednice Vlade TK

Obavještavamo vas da će u ponedjeljak 17.04.2017. godine u povodu održavanja 73. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 13 sati i 30 minuta.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

 

Posjeta delegacije TK Udruženju "Bosper"

Obavještavamo vas da će delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem, u okviru manifestacije „Partnerstvom do bržeg kreiranja radnih mjesta iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja" posjetiti Udruženje „Bosper".

Posjeta će biti upriličena u četvrtak, 13. aprila, sa početkom u 12:00 sati u prostorijama Udruženja Bosper (staklenici pored Termoelektrane Tuzla).

Pozivamo vas da pratite ovaj događaj i o tome izvijestite javnost.

Posjeta delegacije Vlade TK JU OŠ "Sjenjak"

Obavještavamo vas da će premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Zlatan Muratović posjetiti sutra (četvrtak, 13.04.2017.godine) OŠ „Sjenjak" u Tuzli.

Posjeta će biti upriličena u 11:00 sati.

Pozivamo vas da pratite ovu posjetu i o tome izvijestite javnost.

Posjeta delegacije Vlade TK JU CROPS

Obavještavamo vas da će delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Begom Gutićem posjetiti sutra (srijeda, 12.04.2017.godine) Javnu ustanovu Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama CROPS u Smolućoj, kao i Prihvatni centar „Duje" u Doboj Istoku.

Posjeta Centru za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama CROPS zakazana je za 10:00 sati, a Prihvatnom centru „Duje" u 12:00 sati.

Pozivamo vas da pratite ove posjete i o tome izvijestite javnost.

Press konferencija povodom održavanja 72. redovne sjednice Vlade TK

Obavještavamo vas da će u utorak 11.04.2017. godine u povodu održavanja tematske sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.


Konferencija će biti održana u Kongresnoj sali BKC-a u Tuzli sa početkom u 11 sati i 30 minuta.


U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.


Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.


Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK20145
GfITC2014