Sastanak na temu "Zakon o izmjenama i dopunama zakona o unutrašnjoj trgovini"

Nakon što je na snagu stupio Zakon o izmjenama i dopunama zakona o unutrašnjoj trgovini (Sl.Novine FBiH br.79/17) pijačni prodavci i općinske službe koje obavljaju poslove izdavanja odobrenja za rad, ali i druge nadležne institucije i pojedinci su suočeni s brojnim problemima vezano za primjenu navedene izmjene i dopune zakonskog okvira u oblasti trgovine, koji u suštini predstavlja novo zakonsko rješenje jer uvodi novu kategoriju - trgovac pojedinac.

 

Zbog gore navedenog neophodno je održavanje sastanka na kome će biti pozvani predstavnici općinskih službi koje obavljaju poslove izdavanja odobrenja za rad, pijačnih prodavaca, vlasnika pijaca, inspekcijskih organa nadležnih za trgovinu na svim nivoima vlasti, Porezne uprave FBiH i Federalnog ministarstva trgovine kako bismo došli do određenih zaključaka u cilju rješavanja navedenih problema te otklonili nedoumice kada je u pitanju tumačenje i primjena novog Zakona. Stoga vas pozivamo na sastanak koji će se održati 08.02.2018.godine sa početkom u 10.00 h. u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna