Press konferencija Ministarstva privrede povodom okončanog projekta

 Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona održat će u četvrtak, 6. septembra 2018. godine u 10:30 h u sali za press Vlade Tuzlanskog kantona (Rudarska 65) konferenciju za medije povodom uspješnog okončanog projekta sufinansiranja kamata za kredite privrednim subjektima.

Konferenciji će, pored premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića i ministra privrede Osmana Puškara, prisustvovati i predstavnici Sparkasse banke.


Okončan je projekat kojim je Vlada Tuzlanskog kantona subvencionirala kamate za kredite privrednim subjektima sa područja našeg kantona.

Ukupno će biti odobrena 73 zahtjeva sa plasmanom kreditnih sredstava u visini od 25.100.000,00 KM. Radi se o kreditnoj liniji koja je plasirana putem Sparkasse banke pri čemu je Banka iz svojih sredstava odobravala finansiranje putem svojih namjenskih kreditnih sredstava za osnovna i obrtna sredstva privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona, a Vlada Kantona je subvencionirala dio godišnje kamatne stope u procentu 3% po svakom pojedinačnom finansiranju za privrednog subjekta kojem Banka odobri kreditna sredstva.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna