Poziv povodom održavanja drugog seminara o postupcima i načinu uvođenja certifikacije po međunarodnim standardima u 2018. godini

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona uz podršku Kantonalne privredne komore Tuzla, organizuje drugi po redu besplatan seminar u 2018. godini o postupcima i načinu uvođenja EN ISO 14001:2015 - Sistem okolinskog upravljanja i postupak dobijanja okolinskih dozvola. S ciljem jačanja internih upravljačkih kapaciteta u malim i srednjim preduzećima i obrtima seminar će se održati u sali Kantonalne privredne komore na adresi Trg slobode bb u Tuzli dana 01.11.2018.godine sa početkom u 12,00 sati.

Temu će izlagati Nermin Alić, lead auditor TQM d.o.o. Lukavac, koji će učesnicima seminara prezentirati prednosti uvedene certifikacije po navedenom standardu, te će potom predstavnik kompanije objasniti i koristi koje se ostvaruju certificiranjem kroz primjer dobre prakse.
Uvođenje certifikacija po međunarodnim standardima omogućava podizanje kvaliteta poslovanja na veći nivo, povećanje efikasnosti i produktivnosti, jačanje sistema kontrole kvaliteta proizvoda i usluga, povećanje konkurentnosti firme na tržištu, omogućavanje efikasnijeg nadzora procesa i troškova poslovanja, stvaranje sklada uređenosti u odnosima unutar organizacije, omogućavanje lakšeg i kvalitetnijeg izvoza na strana tržišta, te upravljanje okolišem na kvalitetniji način kao bitnim elementom u razvoju okruženja.

Seminaru će prisustvovati poduzetnici sa Tuzlanskog kantona, kao i predstavnici nadležnih općinskih službi, komora i drugih institucija te Vas molimo da o ovom događaju obavijestite medije.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna