Sastanak između Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK, JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i predstavnika udruženja taksi prijevoznika u vezi perspektive uvođenja električnih vozila i izgradnje punionica za električna vozila na području Tuzlansk

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona organizuje sastanak sa JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i predstavnicima udruženja taksi prijevoznika u vezi razmatranja mogućnosti uvođenja električnih vozila i izgradnje punionica za električna vozila na području Tuzlanskog kantona.

Sastanak će se održati 20.12.2018. godine (četvrtak) sa početkom u 09:30 sati u zgradi starog Grafičara (zgrada RTV TK) u ulici Mije Keroševića br. 20 Tuzla.

Sastanak se organizuje u cilju upoznavanja svih zainteresovanih subjekata sa mogućnostima uvođenja električnih vozila u taksi prijevoz na području TK, perspektivi i mogućim lokacijama za izgradnju punionica za električna vozila i druge potrebne infrastrukture.

Ovim sastankom se nastoje pokrenuti prve aktivnosti na afirmaciji upotrebe električnih vozila i staviti naglasak na prednosti i mnogućnosti električnih vozila. Također, na sastanku će se razmotriti potrebe taksi prijevoznika, a sve u cilju eventualnog korištenja električnih vozila u taksi prijevozu na području TK u narednom periodu.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK želi da kroz organiziranje sastanka sa zainteresovanim subjektima podstakne aktivnosti na pokretanju elektromobilnosti na području Tuzlanskog kantona, odnosno da ukaže na sve probleme i prepreke kod uspostavljanja i razvoja elektromobilnosti te da predloži rješenja za njihovo prevazilaženje, a sve u cilju bržeg uvođenja električnih vozila kako u privatne svrhe tako i u svrhu javnog vanlinijskog taksi prijevoza putnika.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna