Kamen temeljac za proširenje proizvodnih kapaciteta

Jučer je u Lukavcu položen kamen temeljac za novi proizvodni pogon hale Boxmark Leather. Simbolično, prve količine betona za proširenje kapaciteta ove renomirane kompanije sa direktorom Boxmark Leather d.o.o. Matejom Bastičem istresli su član kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, bivši premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i načelnik Općine Lukavac Edin Delić.

Opširnije...

Premijer i Vlada Tuzlanskog kantona najoštrije osuđuju sinoćnji vandalski čin

Premijer i Vlada Tuzlanskog kantona najoštrije osuđuju sinoćnji vandalski čin ispisivanja znaka „4 S" i pogrdnog naziva „četnik" na vozilu predsjedavajućeg Skupštine Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića.

Ovakvim djelima, koji za cilj imaju provokaciju, nema mjesta u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, sredini koja je i u najtežim ratnim okolnostima njegovala toleranciju i različitost mišljenja.

Opširnije...

Podrška projektima održivog povratka

Ugovore o dodjeli sredstava za realizaciju projektnih ideja koji doprinose održivom povratku izbjeglih i raseljenih osoba danas je u Bosanskom kulturnom centru potpisalo 94-oro dobitnika sredstava. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 260.200,00 KM, a korisnici su odabrani na osnovu javnog poziva. Od 392 ukupno prijavljena aplikanta, Komisija je od 301 uredne prijave odabrala 94 korisnika grant sredstava za održiv povratak u 2020. godini.

Opširnije...

Nije istina da testova za COVID nema

Zbog pokušaja širenja dezinfomacija od strane pojedinih političkih subjekata Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona danas je upriličilo konferenciju za medije. Ovom prilikom medijima su se obratili ministrica zdravstva Dajana Čolić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Denis Husić i direktor UKC-a Tuzla Vahid Jusufović.

Opširnije...

Premijer Tulumović obećao nabavku ultrazvučnog aparata za UKC Tuzla

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je obećao nabavku ultrazvučnog aparata za potrebe Klinike za interne bolesti UKC-a Tuzla. Naime, nabavka ovog veoma značajnog uređaja bila je glavna tema današnjeg sastanka premijera Tulumovića sa predsjednikom i potpredsjednikom Udruženja dijaliziranih i svih transplantiranih bolesnika Tuzlanskog kantona Rasimom Halilčevićem Hajrudinom Garagićem.

Opširnije...

Premijer i predsjednik Skupštine TK posjetili kompaniju Bosna Niless u Lukavcu

„Domaći privrednici koji se bave proizvodnom djelatnošću i stvaranjem novih vrijednosti okosnica su razvoja Tuzlanskog kantona, ali i Bosne i Hercegovine u cjelini, to su, uslovno govoreći male kompanije koje rade gigantski posao i koje omogućavaju da rade veliki sistemi", rekao je premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović tokom današnje posjete kompaniji Bosna Niless d.o.o. Lukavac.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna