Neupitna podrška Kantona izgradnji Bloka 7

„Podrška Tuzlanskog kantona izgradnji Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli je neupitna" rekao je danas tokom sastanka sa predstavnicima Gezhouba Group Corporation iz Kine, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Opširnije...

Potpisan Memorandum o saradnji u borbi protiv korupcije

Memorandum o saradnji na planu prevencije i borbi protiv korupcije danas su u Vladi Tuzlanskog kantona potpisali premijer Kantona Bego Gutić, direktor Udruženja „Centar za razvoj medija i analize" (CRMA) Eldin Karić i direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) Hasim Šabotić.

Opširnije...

Ramazanska čestitka

U povodu predstojećeg mubarek mjeseca ramazana Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upućuje javnu čestitku vjernicima islamske vjeroispovijesti:

Opširnije...

Vlada TK odala počast stradaloj tuzlanskoj mladosti

Danas je na Slanoj Banji i mjestu stradanja na tuzlanskoj Kapiji polaganjem vijenaca i cvijeća obilježena dvadeset prva godišnjica od masakra i najtežeg ratnog zločina nad civilnim stanovništvom Tuzle.

Opširnije...

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine posjetila Tuzlanski kanton

U okviru današnje posjete Tuzlanskom kantonu potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović je posjetila Vladu Tuzlanskog kantona i razgovarala sa delegacijom koju je predvodio premijer Bego Gutić. Tokom sastanka premijer Gutić je potpredsjednicu Mahmutbegović informisao o dosadašnjim aktivnostima Vlade Tuzlanskog kantona, ciljevima koji su do sada već ostvareni, onome što Vladi predstoji u narednom periodu, te istaknuo poteškoće s kojim se Vlada susreće u svom radu.

Opširnije...

Transformacija i unaprjeđenje rada Doma za djecu bez roditeljskog staranja

Buduće aktivnosti, projekti i oblici saradnje u procesu reforme zaštite djece bez roditeljskog staranja i porodica pod rizikom od razdvajanja bile su teme današnjem sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra za rad, socijalnu politiku i povratak Zorana Jovanovića sa generalnim direktorom organizacije „Hope and Homes for Children" (HHC) Markom Wadingtonom.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK20145
GfITC2014