Delegacija Vlade TK odala počast stradaloj mladosti

Polaganjem cvijeća i komemorativnim mimohodom danas je na Slanoj Banji i mjestu stradanja na tuzlanskoj Kapiji obilježena godišnjica masakra i najtežeg ratnog zločina nad civilnim stanovništvom Tuzle. Tim povodom delegacija Vlade Tuzlanskog kantona je, zajedno sa brojnim drugim delegacijama, položila cvijeće i odala počast stradaloj mladosti Tuzle.

Opširnije...

Predstavnici UV „Stećak“ kod premijera Suljkanovića

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar za boračka pitanja Enes Gegić razgovarali su danas sa predstavnicima Udruženja veterana rata liječenih od PTSP-a „Stećak" Tuzla.
Veterani su premijera Suljkanovića upoznali sa aktivnostima Udruženja te problemima sa kojima se susreću članovi.

Opširnije...

Podrška Vlade TK zaživjelom konceptu ruralnog razvoja u Tarevcima

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović sa ministricom za rad socijalnu politiku i povratak Sandrom Memić, ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mufidom Klinčevićem i ministrom trgovine, turizma i saobraćaja Mirsadom Gluhićem primio je direktora Opšte poljoprivredne zadruge Tarevci Modriča Nahdeta Sulejmena i vođu projekta Smaila Ibrahimpašića.

Opširnije...

Premijer Suljkanović razgovarao sa direktorom lukavačke „Sode“

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar privrede Osman Puškar primili su danas generalnog direktora Sisecam soda Lukavac d.o.o. Sefu Ozincegedika u pratnji predsjednika Tursko bosanskohercegovačkog udruženja privrednika Abdurrahmana Uvaka. Sastanku je prisustvovao je i pomoćnik ministra Rijad Bašić.

Opširnije...

Delegacija Vlade TK uveličala Dan općine Kalesija

Nizom prigodnih manifestacija je u Kalesiji oblježen 23. maj, Dan općine Kalesija. U znak sjećanja na oslobođenje Kalesije, a posebno na pripadnike Armije RBiH koji su položili svoje živote za odbranu Kalesije i BiH, predstavnici Općine Kalesija, boračkih udruženja i organizacija, Oružanih snaga BiH, MUP-a, Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, položili su cvijeće na Centralno spomen obilježje u Kalesiji i odali počast svim stradalim u proteklom ratu.

Opširnije...

Dan žalosti

Vlada Tuzlanskog kantona prije dvije godine donijela je Odluku o proglašenju 25. maja, dana stradanja tuzlanske mladosti na Kapiji, Danom žalosti za područje našeg kantona.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna