Otvoren konzulat Republike Mađarske za Tuzlanski i Zeničko – dobojski kanton

U prostoru Tržnog centra „Dramar" u Tuzli, danas je svečano otvoren Konzulat Republike Mađarske za Tuzlanski i Zeničko – dobojski kanton. Svečanosti je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić koji je ovom prilikom imenovanom konzulu Alenu Duriću čestitao na imenovanju i istaknuo zadovoljstvo pozitivnim trendom u razvoju odnosa između Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Opširnije...

Preduslovi za osnivanje Općinskog suda u Srebreniku

Predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona i Općine Srebrenik zvanično su danas potpisali protokol o regulisanju međusobnih obaveza, između Ministarstva pravosuđa i uprave TK-a i ove općine, u cilju stvaranja uslova za početak rada Općinskog suda u Srebreniku.

Opširnije...

Prijem za predstavnike Muzeja istočne Bosne

Trenutno stanje u kojem se nalazi i mogućnosti iscrpnijeg korištenja i upotrebe kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa o kojem se brine JU Muzej istočne Bosne, kao i potencijalna saradnja sa Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona, bili su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predstavnicima Muzeja i Turističke zajednice.

Opširnije...

Umjesto Općine Lukavac moralnu obavezu preuzet će Vlada Tuzlanskog kantona

Obzirom da Općina Lukavac i načelnik Edin Delić već duže vrijeme ne pokazuju sluh za rad i aktivnosti Općinskog sportskog saveza u Lukavcu, te upošljavanje dugogodišnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci i člana Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke „Sinovi Bosne" Ermina Jusufovića, premijer Tuzlanskog kantona upriličio je danas prijem za najboljeg sportistu Tuzlanskog kantona u 2016. godini.

Opširnije...

Vlada TK o procijenjenim efektima novih federalnih zakona

Razmatranje nacrta Zakona o porezu na dohodak i nacrta Zakona o doprinosima sa aspekta fiskalnog utjecaja na Tuzlanski kanton, jedinice lokalne samouprave i vanbudžetske fondove sa područja Tuzlanskog kantona bio je razlog i tema današnjeg sastanka kojeg je sazvala Vlada Tuzlanskog kantona, a kojem su ministra finansija TK Jakuba Suljkanovića sa saradnicima, te direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja i JU Služba za zapošljavanje prisustvovali poslanici stranaka koje čine poziciju u Domu naroda i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine FBiH, te predstavnici Grada Tuzle i općina sa područja našeg kantona.

Opširnije...

Zahvalnost Narodne i univerzitetske biblioteke

JU Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić" Tuzla prepoznala je trud i zalaganje Vlade TK, te povodom rješavanja pitanja suosnivačkih prava, a time i finansiranja rada ove ustanove kulture, premijeru Kantona Begi Gutiću i ministru obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatanu Muratoviću uputila zvanično pismo zahvale.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK20145
GfITC2014