Briga za poslovanje GIKIL-a

Iako je strateški partner (GSHL) u dosadašnjem poslovanju GIKIL-a Kantonalnu vladu isključio iz procesa donošenja odluka i upravljanja kompanijom, Vlada čini sve što je u njenoj moći kako bi pomogla danji rad lukavačke koksare.

Opširnije...

Obnovljen dio puta Dokanj – Jarići

Posjetom delegacije Vlade TK obnovljenoj dionici puta Dokanj – Jarići danas je obilježeno okončanje radova na rehabilitaciji ovog dijela regionalnog puta R – 459 Tuzla – Čelić.
Radi se o sanaciji i rehabilitaciji oko 2 km ovog putnog pravca, za što je Direkcija regionalnih cesta uložila 550.000 KM.

Opširnije...

Učesnici Marša mira Srebrenica Vukovar odali počast na Kapiji

Učesnici Marša mira "Srebrenica – Vukovar 2018" danas su, na svom putu od Srebrenice do Vukovara, prošli kroz Tuzlu. Ovom prilikom učesnici Marša su sa premijerom Tuzlanskog kantona Jakubom Suljkanovićem položili cvijeće i odali počast stradaloj tuzlanskoj mladosti na Kapiji.

Opširnije...

Federalna inspekcija najavila nadzor u GIKIL-u

Aktualna situacija u GIKIL-u, kao i ekološki problemi s kojim se ova kompanija suočava bila su glavna tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića i direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) Anisa Ajdinovića.

Opširnije...

Nastaviti uspješan rad Zavoda za zaštitu kulturno – historijskog naslijeđa

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović primio je danas u posjetu Kemala Nurkića, novoimenovanog direktora JU Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Vlada će podržati ovogodišnju „Zimsku čaroliju“

Vlada Tuzlanskog kantona podržat će organizaciju i održavanje ovogodišnje „Zimske čarolije", dogovoreno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića i ministrice kulture, sporta i mladih Slavene Vojinović sa predstavnicima udruženja Venus Amica, organizatorima ove manifestacije.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna