Trgovačka kompanija „Bingo“ okreće se proizvodnji

Javnoj prezentaciji Bingovog projekta farme koka nosilja u naselju Ciljuge pored Živinica danas je prisustvovala i delegacija Vlade Tuzlanskog kantona. Pored premijera Seada Čauševića delegaciju su činili ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Sead Hasić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Božo Antunović te ministar trgovine turizma i saobraćaja Senaid Hadžić.

 

ciljuge 2
farma ciljuge


„Trgovačka kompanija Bingo je ponos Tuzlanskog kantona", kazao je ovom prilikom premijer Čaušević dodajući da je "izuzetno važna činjenica da se okreće prema poljoprivredi u koju ulaže sredstva što će od velikog značaja biti, prije svega za općinu Živinice, ali i širu zajednicu. U Farmi će biti zaposleno 200 ljudi, a kada se organizuju kooperativni poslovi mjesta će biti i za hiljadu radnika," rekao je premijer Čaušević.
„Resorno ministarstvo je prepoznalo da se radi o velikom projektu proizvodnje zdrave hrane na prostoru TK", kazao je ovom prilikom ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sead Hasić napominjući da su velika i očekivanja u pogledu zapošljavanja.
Veliki broj predstavnika medija i uglednika sa područja TK predstavnici kompanije „Bingo" informisali su da se svečano otvaranje očekuje tokom aprila ove godine. Riječ je o najsavremenijem objektu ove vrste u našem okruženju gdje će u početku biti 39 hiljada koka nosilja, čija će mjesečna proizvodnja iznositi više od milion jaja. Nakon izgradnje farme koka nosilja, kompanija „Bingo" će na prostoru Ciljuga nastaviti ulagati u kapacitete za proizvodnju tjestenine, keksa, kao i plasteničku proizvodnju.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15