Vlada Tuzlanskog kantona objavljuje ugovore o privatizaciji

Vlada Tuzlanskog kantona na svojoj web stranici odnedavno je počela objavu privatizacijskih ugovora direktne prodaje državnog kapitala. Cilj je povećati transparentnost u radu i svim zainteresiranim građanima pružiti mogućnost da izvrše uvid u elemente kupoprodajnih ugovora, te stepen izvršenja ugovornih obaveza.

 

GRBTK

Na web stranici su već postavljeni određeni spiskovi sa prvim kupcima dionica u javnom upisu, a cjelokupni ugovori će biti postavljeni nakon što budu obrađeni i usklađeni sa odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka FBiH.

Kako ističe Nihad Okanović, Direktor Agencije za privatizaciju Tuzlanskog kantona „Bit će objavljeni spiskovi kupaca po tenderu, neposrednoj pogodbi, aukciji i ostalim načinima prodaje do stopostotnog procenta kupovine, tako da će biti prezentirano cjelokupno vlasništovo društava u prvotnoj kupovini."
Što se tiče naknadnih prodaja dionica ili udjela u vlasništvu, nakon prvobitne privatizacije, Agencija nema informacije, niti nadležnost za praćenje u tim prodajama, tako da su sve ostale informacije u domenu Registra vrijednosnih papira.
Objavljene ugovore građani mogu pogledati na web stranici specijalizirane organizacije Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzlanskog kantona koja se nalazi u okviru službene web stranice Vlade Tuzlanskog kantona, ili direktno na linku www.tk.kim.ba/pregled-privatizacijskih-ugovora-direktne-prodaje-drzavnog-kapitala.
„Osim privatizacijskih ugovora u narednom periodu Agencija će nastaviti da kontinuirano postavlja i druge dokumente iz naše nadležnosti na web stranicu, kako bi zainteresirani građani imali direktan pristup informacijama koje ih zanimaju", istakao je direktor Okanović.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna