Zaključen Protokol o saradnji

S ciljem poticanja razvoja i jačanja poduzetništva na području Tuzlanskog kantona Protokol o međusobnoj saradnji potpisali su premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić i direktor Radio televizije Tuzlanskog kantona Kemal Nurkić. Saradnja podrazumijeva prezentaciju uspješnih firmi sa područja Tuzlanskog kantona u okviru tv-emisija.

 

ugovor-rtvtk-2

Projektom je planirano predstavljanje svih 13 općina Tuzlanskog kantona koje će imati priliku da odaberu nekoliko uspješnih firmi iz svog ukruženja. Namjera je u fokus staviti priče uspješnih poduzetnika i privrede, podcrtavajući uspjeh pojedinaca u okruženju koje generalno nije naklonjeno razvoju poduzetništva te u prvi plan staviti i mogućnosti koje se otvaraju svakom ko želi krenuti u te vode. Na ovaj način bit će odaslana ideja prije svega mladim ljudima koji zbog saznanja ali i predrasuda nemaju snagu krenuti u novi „biznis".

U okviru medijske prezentacije „svoj dio priče" kazat će i predstavnici nadležnih općinskih i kantonalnih institucija bez čije podrške poduzetnici ne mogu ni početi a kamoli održati biznis uspješnim.

 

 

 

 

 

 

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15