Čestitka povodom Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom

Povodom Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić upućuje javnu čestitku.

„U povodu 9. maja – Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke!

slana banja

Tekovine današnje Europe su od 1941. do 1945. godine branjene i u Bosni i Hercegovini i zato je naše moralno i istorijsko pravo da sebe vidimo u zajednici europskih naroda i Europskoj uniji. Ne zaboravimo da je upravo Europska unija kao dan Europe odredila 9. maj, koji je ujedno i Dan pobjede nad fašizmom, pa ovom prilikom želim čestitati i Dan Evrope, simbola bolje budućnosti i prosperiteta.

U našoj državi 9. maj se obilježava i kao Dan Zlatnih ljiljana i Dan logoraša BiH. Ovaj datum je objedinio obilježavanje pobjeda nad fašizmom, ali je isto tako i podsjetnik na torturu hiljada onih koji su prošli logore u proteklom oslobodilačkom ratu i one koji su dali najveći doprinos u borbi za slobodu koju danas uživamo.

Nadamo se da će budućnost donijeti svima svjetlo pravde i nade da se fašizam, u bilo kom obliku, nikad više neće ponoviti."

 

P R E M I J E R
dr. sc. Bahrija Umihanić

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15