Otvoren Lukavački sajam turizma “List” 2014.

Nakon što je Lukavački sajam turizma "List" 2014. svečano otvorio predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, prisutnima se prigodnim govorom obratio premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić.
Napominjući da sajam u Lukavcu svjedoči promjenu filozofije cijelog kantona premijer Umihanić je rekao da je razlog tome želja da uporedo s razvojem industrije razvijemo i specijalnu granu turizma, koja nudi bolje plaćena radna mjesta, te ih generira u primarnom i sekundarnom sektoru.

 

SAJAM-LUKAVAC-1

 

„Sajmovi su i prilika za upoznavanje poslovnih subjekata na jednom mjestu, gdje će se pozvati i gosti iz susjednih zemalja, kako bi se proširila i učvrstila zajednička suradnja", kazao je tom prilikom premijer Umihanić.
Dvanaestu sajamsku manifestaciju u Lukavcu tokom tri dana obilježit će brojni događaji, među kojima su svečana večera na kojoj će se upriličiti i potpisivanje protokola o pobratimljenju općina Lukavac i Ulcinj, te novinarska kotlićijada, okrugli stolovi, predavanja i prezentacije o temama iz oblasti turizma. Ove godine prisutno je 125 izlagača iz Njemačke, Turske, Albanije, Mađarske, te zemalja našeg okruženja.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15