Delegacija Vlade TK posjetila ''Fortunu'' u Gračanici

 

O širenju poslovanja Fabrike obuće „Fortuna" u Gračanici i mogućnostima angažovanja radnika „Aide" razgovarali su premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić i direktor Safet Pjanić.

 

vlcsnap-00006

 

 

Pozitivne vijesti da „Fortuna" Gračanica u 6 pogona na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine zapošljava više od 1300 radnika te ima ugovoren posao za cijelu godinu inicirali su posjetu delegacije Vlade TK u čijem sastavu su bili ministri finansija Miralem Nuhanović i industrije, energetike i rudarstva Mulaga Fejzić.

 

vlcsnap-00005


U fokusu razgovora bila je tema važna za Vladu TK. „Razgovorali smo o mogućnostima angažiranja radnika Aide kroz poslove Fortune i nekim drugim oblicima. Moramo sagledati mogućnosti kako i na koji način Vlada TK sa ograničenim mogućnostima u finansijskom smislu može podržati rad „Fortune" i sličnih firmi koje stvaraju novu vrijednost i zapošljavanju ovako veliki broj ljudi a imaju potencijal da otvore nova radna mjesta uz pomoć Vlade ali i vlastiti angažman."
U Fortuni nisu krili zadovoljstvo što je Vlada TK odmah prepoznala njihov rad i njihove probleme. Gračanički „obućari" imaju punu uposlenost, perspektivu ali i velike finansijske obaveze prema državi pa je jedna od tema bila mogućnost plaćanja duga Fabrici obuće „Fortuna" kad je u pitanju refundacija sredstava za porodiljna bolovanja.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15