Otvorena izložba dokumenata ''Imali smo pravo na odbranu''

Izložbom dokumenata ˝Imali smo pravo na odbranu˝ u Ateljeu Ismet Mujezinović, u srijedu je počelo obilježavanje 15. maja, značajnog datuma iz historije Tuzle, a u sklopu obilježavanja "Dana tuzlanskog otpora". Radi se o izložbi različitih dokumenata koje je Fondacija „Istina, pravda, pomirenje" prikupila u proteklom periodu.

 

GRBTK

Izloženo je 40 dokumenata i 7 fotografija. To su rješenja, naredbe, odluke, zapisnici, stenogrami, procjene bezbjednosne situacije, izjave o stanju u objektu Kasarna "Husinska buna". Dokumenti koji su izloženi vremenski pokrivaju period mart-jun 1992. Prvi put pokazan javnosti je i zapisnik sa Osnivačke skupštine Srpske opštine Tuzla od 3. marta 1992. godine.

 

Obilježavanje 15. maja – značajnog datuma iz historije Tuzle prilika je da se sjetimo svih koji su dali svoj život braneći Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu. Riječ je o obilježavanju godišnjice incidenta na Brčanskoj Malti, poznatijeg kao ˝Tuzlanska kolona˝, 15. maja 1992. godine.

 

Otvaranju izložbe prisustvovali su premijer Tuzlanskog kantona, prof. dr. Bahrija Umihanić i ministar finansija Miralem Nuhanović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15