Apel Vlade Tuzlanskog kantona

Zbog velikog rizika od izbijanja zaraza Vlada Tuzlanskog kantona apeluje na građane da se uključe u čišćenje površina u kojem su poplave nanijele nečistoće i otpad. U cilju zaštite zdravlja u poplavljenim područjima neophodno je provođenje mjera kojima se sprječava širenje zaraznih bolesti putem zagađene vode i hrane, kao i mjera koje se odnose na ličnu higijenu, higijenu predmeta i mjesta stanovanja.


Plavna voda i izlijevanje otpadnih voda mogle su kontaminirati izvorišta pitke vode, te se građani pozivaju da koriste isključivo provjerenu i testiranu pitku vodu. Povećan broj glodara i zmija za vrijeme poplava predstavlja rizik za zdravlje, a velika stajaća vodena površina omogućava razmnožavanje komaraca i drugih insekata, koji prenose uzročnike niza oboljenja.
Pored toga, na poplavama zahvaćenom području u mulju i nanosima primjećene su neeksplodirane minsko-eksplozivne naprave te je neophodan poseban oprez pri čišćenju. Uočena neeksplodirana minsko-eksplozivna sredstava potrebno je prijaviti MUP-u TK ili općinskoj službi civilne zaštite.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15