Opasnost od preusmjeravanja IPA sredstava

Delegacija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine upozorila je na današnjem sastanku sa premijerom TK Bahrijom Umihanićem i predstavnicima pravosuđa TK da bi Tuzlanski kanton mogao ostati bez miliona IPA sredstava namijenjenih za rekonstrukciju i budući smještaj Općinskog suda u Tuzli.

 

vlcsnap


Naime, predsjednik VSTV BiH, Milorad Novković rekao je da su zbog odugovlačenje rješavanja problema oko prostora Doma armije iz Evropske komisije naveli da bi sredstva iz IPA fonda mogla biti preusmjerena kao pomoć Doboju. Budući da je riječ o izuzetno važnom projektu kojim bi bio riješen problem smještaja najvažnijih pravosudnih institucija Kantona, ovom prilikom je dogovoreno da se inicira još jedan sastanak sa rektorom Univerziteta u Tuzli Enverom Halilovićem, gdje bi problem bio riješen a korist u konačnici imala cijela zajednica.
Sastanku su prisustvovale i ministrica pravosuđa TK Ivana Veselčić, predsjednica Kantonalnog suda u Tuzli Indira Hadžimehmedović, te glavni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona Tomislav Ljubić i predsjednik Općinskog suda u Tuzli, Muhamed Tulumović.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15