Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH sastao se sa Premijerom TK

 

Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vecchio, u sklopu službene posjete gradu Tuzli danas je sa konzulom RH u Tuzli Ivanom Bandićem posjetio premijera Tuzlanskog kantona, Bahriju Umihanića.

 

ivan

 

Rekavši kako su vrijednosni resursi Hrvatske i Bosne i Hercegovine nedjeljivi kao što su i koridori vezani, veleposlanik Del Vecchio ponudio je svaku pomoć koju njegova domovina može pružiti kad su u pitanju koraci ka Evropskoj Uniji. Veleposlanik je također izrazio nadu da će problemi koje imaju domicilni Hrvati na području TK, poput nacionalne grupe predmeta u procesu obrazovanja, te ravnopravan tretman kad je u pitanju zbrinjavanje nakon prirodne nepogode, biti riješeni na obostrano zadovoljstvo.
Premijer Umihanić izrazio je nadu da će dobre želje i izrečene ponude biti pretočene u konkretne aktivnosti te je goste informisao sa aktuelnim događajima na području Tuzlanskog kantona.
Sastanak je protekao u ozračju pozitivnih namjera i želji ka punoj potpori hrvatskom narodu na području TK.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15