Elektronski registar administrativnih postupaka od danas u funkciji na stranici Vlade TK

Zvaničnom prezentacijom Elektronskog registra administrativnih postupaka Vlada Tuzlanskog kantona okončala je pripremne aktivnosti koje unazad dvije godine provodi u suradnji sa predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije u Bosni i Hercegovini. Riječ je o projektu "Unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Tuzlanskom kantonu s ciljem privlačenja novih investicija" i do sada su uspješno provedene tri faze projekta regulatorne reforme.

 

vlcsnap-00033


Prezentaciji su, pored predstavnika IFC-a prisustvovali i privrednici, predstavnici nevladinih organizacija i ministarstava kojima je omogućen uvid u rezultate ostvarene u okviru projekta te prednosti i mogućnosti koje pruža elektronski registar administrativnih postupaka.
„Ovaj projekt će imati višestruke koristi. Značajan dio će se obavljati po službenoj dužnosti, te će olakšati investitorima i drugim korisnicima ovog servisa da jednostavnije dođu do određenih dozvola", izjavio je tom prilikom premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić dodavši da će se „pokazati koliko ljudi u okviru Vlade izvršavaju svoje radne zadatke i na taj način ćemo imati objektivne informacije, smanjiti bilo kakav konflikt, a sa druge strane povećati efikasnost rada organa."

 

vlcsnap-00035

 


IFC (International Finance Corporation) članica grupacije Svjetske banke i Vlada Tuzlanskog kantona su od oktobra 2012. godine, uspješno su proveli tri faze projekta regulatorne reforme „Unapređenje poslovnog ambijenta na Tuzlanskom kantonu s ciljem privlačenja novih investicija". Realizacijom projekta ostvarene su značajne uštede, kako u vremenu, tako i dokumentaciji i smanjenju troškova zahtjeva za provođenje određenog administrativnog postupka na nivou organa uprave Tuzlanskog kantona.
Na zvaničnoj web stranici Vlade Tuzlanskog kantona postavljen je Elektronski registar administrativnih postupaka u kojem su za svaki postupak navedeni neophodni dokumenti/prilozi, takse/naknade, rokovi i ostali bitni elementi za vođenje administrativnih postupaka.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15