Šef Misije OSCE-a u BiH posjetio Premijera Umihanića

Trenutna situacija na području Tuzlanskog kantona, zaključci sa konferencije o ekonomskom oporavku Bosne i Hercegovine u Sarajevu te ekonomski oporavak zemlje i budući koraci koje namjerava poduzeti Vlada TK s ciljem poboljšanja uslova života njenih građana bili su fokusu razgovora premijeraTuzlanskog kantona Bahrije Umihanića sa ambasadorom Fletcherom Burtonom, šefom Misije OSCE-a u BiH.

 

IMG 8537


Uz napomenu da je Misija OSCE-a u BiH preusmjerila svoje resurse sa juga na sjever BiH kako bi pomoć zbog nedavnih poplava usmjerila gdje je najpotrebnije, ambasador Burton je rekao da su već uplatili 30.000.00 KM na račun Crvenog krsta BiH. U koordinaciji sa Ujedinjenim nacijama, Svjetskom bankom, državama članicama EU i vlastima BiH terenska kancelarija za ovaj dio BiH locirana je u Tuzli gdje je na čelu timova za procjenu šteta Ricardo Zapata Marti. Ovog nobelovca angažovala je Evropska unija da u kratkom roku procijene potrebe za oporavkom sa ciljem ocjene posljedica nedavnih poplava na živote ljudi i osnovne sektore u pogođenim područjima, rečeno je na sastanku.

 

IMG 8523


Šef Misije OSCE-a u BiH je napomenuo da je nakon februarskih protesta koji su se desili u Federaciji BiH premijer Umihanić jedini imenovani premijer i da je na njemu velika odgovornost.
Sagovornici su se saglasili da će dosadašnja dobra saradnja između OSCE-a i Vlade TK biti nastavljena.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15