Stabilizacija proizvodnje u ''Aidi''

 

Premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić je sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Mulagom Fejzićem i ministricom za rad, socijalnu politiku i povratak Melihom Bijedić posjetio Fabriku obuće „Aida" Tuzla. Napori da radnici sva tri pogona u Tuzli, Lukavcu i Dobokom Potoku budu angažovani urodili su plodom.

Dvije stotine radnika radi obuću većinom za italijansko tržište. Vlada Tuzlanskog kantona putem resornog ministarstva intenzivno radi kako bi stabilizovala proces proizvodnje.

 

 

aida1


„Ohrabruje da su zaključeni ugovori do kraja ove sezone, do polovine septembra a trenutno se ugovara posao za naredni period. Prema našim saznanjima trebali bismo osigurati posao i za sezonu proljeće-ljeto što znači da će proizvodnje biti i tokom cijele godine."
U nastojanju da odvoje tekuće poslovanje od velikih naslijeđenih problema Vlada TK usmjerila je aktivnosti ka restrukturiranju preduzeća što će omogućiti Zakon o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava. Zahvaljujući subvencijama Vlade TK u protekle dvije godine penzionisano je 69 radnika. Prema očekivanjima, još 70 zaposlenika trebalo bi da uz podršku Vlade bude penzionisano.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna