Podrška projektu porodičnog ruralnog doma

 

O mogućnostima izvodljivosti Projekta Porodičnog ruralnog doma na području Tuzlanskog kantona razgovarali su danas premijer Bahrija Umihanić i predstavnici Federacije ruralnih porodičnih domova (MFR) francuske regije Rhône-Alpes.

 

vlcsnap-2014-07-02-11h38m27s137 2

Direktor MFR Rhône-Alpes Gerard Petit istaknuo je ovom prilikom koje su koristi porodičnih ruralnih domova u obrazovanju mladih ljudi za angažman u agraru i na koji način će pomoći projektu koji tek treba da zaživi na području Tuzlanskog kantona.
„Sa naše strane formirana je i pilot grupa koju čine predstavnici Privredne komore, Općine Živinice i farmera sa područja TK. Nakon posjete Francuskoj vidjeli smo ulogu tih porodičnih ruralnih domova u obrazovanju poljoprivrednika, razvoju biznisa na njihovim imanjima te prihvatili ponudu da zajedno sa njima radimo na uspostavi prvog takvog doma kod nas", rekao je ovom prilikom Suad Selimović, sekretar Udruženja za poljoprivredu i prehrambenu industriju u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla.
Francuska delegacija će, rečeno je ovom prilikom, sagledati prednosti i nedostatke tri mapirana područja u općinama Tuzla, Živinice i Gračanica zahvaljujući iskustvu koje u formiranju porodičnih ruralnih domova imaju u ovoj francuskoj regiji od 1935. godine.
Premijer Umihanić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Samid Šarac podržali su projekat kojem je cilj novi vid edukacije poljoprivrednih proizvođača i istovremeno je novina u Bosni i Hercegovini.

 

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna