Vlada u većoj mjeri odgovorila na zahtjeve sindikata

Vlada Tuzlanskog kantona će osigurat isplatu drugog dijela regresa za 2013.godinu do 20. septembra 2014.godine, te učiniti maksimalne napore da se do kraja 2014.godine uz redovnu isplatu plata i naknada zaposlenih kod budžetskih korisnika, osigura i isplata zaostalih naknada za topli obrok i prevoz radnika za dva mjeseca. Također, Vlada će i u buduće nastojati da održi redovnost isplate plata i naknada plata zaposlenika kod budžetskih korisnika, do kraja mjeseca za prethodni mjesec, navodi se u današnjem stavu Kolegija Vlade Tuzlanskog kantona, kao odgovor na zahtjeve Kantonalnog odbora sindikata Tuzlanskog kantona.Od kako je preuzela dužnost krajem marta 2014.godine, Vlada je činila maksimalne napore i time u dosadašnjem periodu osigurala redovnost isplate plata i naknada za sve zaposlene u oblasti obrazovanja, policije, pravosuđa i uprave na području našeg kantona.

Vjerujemo da Kantonalni odbor sindikata Tuzlanskog kantona prihvata Vladu Tuzlanskog kantona kao iskrenog partnera u međusobnim odnosima, te da će razumijevajući trenutno stanje u Budžetu Tuzlanskog kantona, kao i napore Vlade na održavanju sistema, podržati gore navedene stavove, navodi se u dopisu koji je danas dostavljen sindikatima.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna