Dalja saradnja sa Wizzair-om

 

Dalja saradnja i stvaranje preduslova za otvaranje baze aviokompanije Wizzair u Tuzli bili su glavna tema današnje posjete delegacije aviokompanije „Wizzair" Vladi Tuzlanskog kantona.

 

WIZZ

 

Ovom prilikom razgovarano je o tehničkim, pravnim i komercijalnim aspektima buduće saradnje i otvaranja Wizzair-ove baze na tuzlanskom aerodromu. Gosti iz Mađarske su istakli zadovoljstvo što su u Tuzli i što su prije četiri godine započeli, sada već uspješan, projekat letova sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli.


„Uvođenje prvih, a kasnije i povećanje broja linija, pokazatelj su dobre saradnje i mislimo da je došlo vrijeme za novu fazu" istakao je Joszef Varadi, glavni izvršni direktor Wizzair-a, te dodao da je i Wizzair svjestan kapaciteta projekta, te da je želja ove aviokompanije povećanje broja ruta i češći letovi prema postojećim destinacijama.

Kako je na sastanku izneseno, uspostavljanje aviobaze, što se očekuje sredinom naredne, 2015. godine rezultiralo bi znatnim povećanjem putnika, sa trenutnih 153.000 na 250.000 godišnje. Broj letova bi se također povećao sa trenutnih 13, na prosječno 21 let sedmično, sa letovima svih sedam dana u sedmici. Također, to podrazumijeva i perspektive daljeg razvoja, otvaranje radnih mjesta za domaće stanovništvo, ali i mogućnost da Međunarodni aerodrom Tuzla postane jak regionalni aerodrom u Evropi.

 

U ime aviokompanije Wizzair, osim gospodina Varadia, sastanku su prisustvovali Janos Barits, Menadžer razvoja zračnih luka i komercijalni menadžer Gyorgy Abran, a u ime Vlade Tuzlanskog kantona osim premijera Umihanića sastanku su prisustvovali ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mustafa Isabegović, ministar finansija Miralem Nuhanović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifat Karasalihović i savjetnica Premijera Tuzlanskog kantona Ajka Baručić.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15