AMBASADOR ŠVICARSKE POSJETIO TUZLANSKI KANTON

U okviru posjete Tuzli švicarski ambasador u Bosni i Hercegovini Andre Schaller sa saradnicima je posjetio jučer premijera Tuzlanskog kantona Seada Čauševića. Teme razgovora sa Premijerom i ministrima u Vladi Tuzlanskog kantona bile su između ostalog vezane uz jučer održani II Forum o zapošljavanju mladih ˝Omladinsko poduzetništvo i samozapošljavanje˝, kao i dosadašnje i planirane aktivnosti Vlade Tuzlanskog kantona za podršku razvoju privrede s akcentom na otvaranje novih i podršku mladim malim i srednjim preduzećima.

                               12122012 VTK.v 
    
Ambasador Schaller je predstavnicima Vlade prezentirao dosadašnja ulaganja Švicarske u Bosnu i Hercegovinu, koja ovu prijateljsku zemlju svrstavaju na sedmo mjesto po visini uloženih sredstava u našoj zemlji, te istakao zadovoljstvo prezentiranim planom aktivnosti Vlade našeg kantona. Obzirom da Ambasada već ima određenih iskustava u oblasti poduzetništva mladih ljudi jučer su načelno dogovorene i određene smjernice buduće saradnje.

            Predstavnici Vlade su jučer izrazili i zahvalsnost za aktivnosti i doprinos Crvenog krsta Švicarske, te istakli dobru saradnju koju imaju udruženje Vive žene, Edukacijsko – rehabilitacijski, Filozofski i Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK, sa Univerzitetom primijenjenih nauka Sjeverozapadne Švicarske (UASNW) Fakultet za socijalni rad iz Bazela.

Osim premijera Čauševića, u ime Vlade Tuzlanskog kantona sastanku su prisustvovali ministrica razvoja i poduzetništva Dijana Bilanović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Sead Hasić i savjetnica Premijera Tuzlanskog kantona Jasna Hivziefendić.

 

 

_________________________________

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15