Ispravak netačne informacije: nije bilo sporazuma niti obećanja

U informativnoj emisiji BHR1 u 13.00, 12. decembra 2014. godine pročitana je vijest u kojoj se, između ostalog, kaže: „Kantonalni premijer Bahrija Umihanić i predstavnici sindikata budžetskih korisnika jučer su postigli dogovor kojim neće doći do smanjenja plata budžetskim korisnicima u narednoj godini."
Netačno je da je premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić postigao dogovor kojim neće doći do smanjenja plata budžetskim korisnicima.

Naime, na sastanku održanom 11. decembra 2014. godine, između predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona i grupacije sindikata zaposlenika koji plaće primaju iz Budžeta TK dogovoreno je da će Vlada Tuzlanskog kantona povući Dokument okvirnog Budžeta TK za period 2015 – 2017. godina, što je urađeno na današnjoj sjednici Vlade, te formirati radnu grupu koja će do sredine naredne sedmice uraditi novi prijedlog Dokumenta okvirnog budžeta TK, što je također omogućeno današnjom Odlukom.
Pogrešnom interpretacijom BHR1 obmanjuje javnost te produbljuje ionako tešku situaciju, te molimo da u interesu pravilnog i istinitog informisanja objavite tačnu vijest, koju možete pronaći i na web portalu Vlade Tuzlanskog kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna