POZIV

Obavještavmo Vas da će s ciljem prezentacije projekta tehničke pomoći pod nazivom Master plan za remidijaciju/čišćenje srnih tačaka u sjevernom dijelu Bosne i Hercegovine“ u ponedjeljak (17.12.2012.godine) Tuzlanski kanton posjetiti delegacija Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.
          Sastanak delegacije Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Vlade Tuzlanskog kantona bit će održan u 11:00 sati u Sali za sjednice Vlade Tuzlanskog kantona, a izjave za medije će u Sali za PRESS Vlade TK, u 12:00 sati dati premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i senior program officer Nermina Skejović – Hurić, Stručni savjetnik za programe i zaštite okoline u državnom ministarstvu.

            Glavni cilj projekta jeste izrada Plana za održivo upravljanje i okolinski tretman hot spotova (crnih tačaka) u BiH, tačnije sjeveroistočnom dijelu FBiH i istočnom dijelu RS-a. Kada je u pitanju Federacija Bosne i Hercegovine, predložene su četiri hot spota, od čega su tri na području Tuzlanskog kantona i to: Tuzla Termoelektrana (živa i PCB)-ranije otpadna šljaka, Lukavac (bijela so i hemikalije) – industrijsko postrojenje i jezero Modrac (ugalj i hemikalije.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15