Kampus Univerzteta u Tuzli proširio nastavne kapaciete

Otvaranjem dvije nove učionice u Kampusu, Univerzitet u Tuzli je danas proširio svoje nastavne kapacitete i ime se dodatno približio ispunjavanju europskih standarda i normativa kada su u pitanju prostor i oprema.

Otvaranju dva nova učionička prostora, ukupnog kapaciteta oko 300 mjesta, osim rektora Univerziteta u Tuzli prof. dr. Envera Halilovića, prorektora, dekana, profesora i studenata prisustvovali su i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministrica obrazovanja, nauke, kulutre i sporta TK Mirsada Begović.

Otvorenje01
Ovaj čin je važan iskorak u konstantnom rastu i razvoju koji bilježi Univerzitet u Tuzli, a posebno ohrabruje činjenica da su učionice adaptirane vlastitim sredstvima Univerziteta.
„Činjenica da smo adaptaciju ovih učioničkih prostora uradili vlastitim snagama i iz vlastitih sredstava pokazuje ekonomsku sposobnost i održivost Univerziteta u Tuzli", istakao je rektor Halilović i dodao da su ove učionice poklon studentima i profesorima za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Izgradnja Kampusa Univerziteta u Tuzli je projekat od vitalnog značaja za visoko obrazovanje u Tuzlanskom kantonu i Bosni i Hercegovini.

Otvorenje02

„Drago mi je da Univerzitet proširuje kapacitete Kampusa i da sve veći broj studenata na ovom mjestu, za koje očekujemo da bude nukleus budućeg akademskog razvoja, usvaja nova saznanja" rekao je premijer Gutić.
Imajući u vidu ograničenost Univerziteta prostornim kapacitetima, otvaranjem ovih prostora, istovremeno je rasterećen i prostor na Prirodno - matematičkom i Mašinskom fakultetu, tako da od nastavnog i saradničkog kadra, ali i studenata u narednom periodu možemo očekivati još bolje rezultate.

Otvorenje03

„Iako sam od nedavno na čelu Vlade Tuzlanskog kantona, mogu istaći da je razvoj Univerziteta u Tuzli strateški i permanentni projekat i opredjeljenje Vlade. S tim u vezi očekujem da ćemo zajedničkim zalaganjem Vlade TK, kao osnivača, i Univerziteta u Tuzli u dogledno vrijeme u Kampusu urediti još objekata i stvoriti adekvatan i dostojan prostor za rad nastavnika i studenata", istakao je ovom prilikom Premijer Tuzlanskog kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15