PREDSTAVNICI AMBASADE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA POSJETILI TUZLANSKI KANTON

U okviru posjete Tuzli zamjenik Šefa misije Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, gospodin Nicholas M. Hill danas je sa saradnicima posjetio premijera Tuzlanskog kantona Seada Čauševića.

Ovom prilikom razgovaralo se o ekonomskom, elektro – energetskom, te potencijalu hemijske industrije na području našeg kantona, a premijer Čaušević je goste iz američke ambasade upoznao i sa aktualnim projektom sanacije hidroakumulacije Modrac, kao projektom od strateškog značaja za Tuzlanski kanton.

Također, bilo je govora i o reformi obrazovne politike, a nakon posjete gosti su izrazili zadovoljstvo i podršku realizaciji prezentiranih aktivnosti.

PREDSTAVNICI AMBASADE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA POSJETILI TUZLANSKI KANTON

Osim gospodina Hilla, današnjem sastanku su u ime Ambasade prisustvovali i Thomas Mesa, Šef Ureda za odnose s javnošću, sa asistenticom Elizabetom Delalić, a pored premijera Čauševića sastanku je prisustvovala i Jasna Hivziefendić, Savjetnik Premijera Tuzlanskog kantona.

 


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15