ZA 2 DO 3 MJESECA HITNE I BRZE INTERVENCIJE U TUZLANSKOM KANTONU NA JEDINSTVENOM BROJU 112

U Uredu Premijera Tuzlanskog kantona danas je potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i Vlade Tuzlanskog kantona s ciljem uspostavljanja Operativno – komunikacijskog centra Bosne i Hercegovine – 112 na sekundarnoj lokaciji i Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite.
Inicijativa za realizaciju ovog projekta vrijednog 1.480.000 KM potekla je od strane Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine. Vlada Tuzlanskog kantona će obezbijediti adekvatan prostor i ljude, Ministarstvo sigurnosti će instalirati i održavati potrebnu opremu, a  realizacijom projekta Tuzla će postati sekundarna ili rezervna lokacija u ovoj izuzetno važnoj oblasti.

ZA 2 DO 3 MJESECA HITNE I BRZE INTERVENCIJE U TUZLANSKOM KANTONU NA JEDINSTVENOM BROJU 112


„Iako se radi o rezervnoj, alternativnoj lokaciji, za nas će to biti primarna lokacija jer ćemo upotrebom tog sistema biti u prilici da na najmoderniji način povežemo Tuzlu, kao centar Kantona sa svih 13 općina u Tuzlanskom kantonu“ istakao je ovom prilikom premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević.
Danas je, također, iskazano zadovoljstvo i zahvalnost ministru sigurnosti Fahrudinu Radončiću što će ovakva, u današnje vrijeme prirodnih nesreća, izuzetno vrijedna investicija i projekat biti lociran u Tuzlanskom kantonu. To će u nepredviđenim situacijama sigurno omogućiti kvalitetniji i brži odgovor.
„U slučaju velikih katastrofa Bosna i Hercegovina ovim dobiva rezervnu lokaciju za trenutni operativno komunikacijski centar, a Tuzla će u roku od 3 do 4 mjeseca biti prvi grad i kanton koji će se u okviru naših evropskih obaveza pridružiti onima koji na broju 112 mogu dobiti vatrogasce, hitnu pomoć, policiju, civilnu zaštitu i sve ono što se zove brza i hitna intervencija“ riječi su Fahrudina Radončića, Ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Sporazum su u ime Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine potpisali premijer Sead Čaušević i ministar Fahrudin Radončić.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15