INFORMACIJA

Povodom 21. godišnjice osnivanja Armije Republike Bosni i Hercegovine i osam godina od osnivanja Oružanih snaga BiH, premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević uputio je čestitku svim bivšim pripadnicima Armije Republike BiH kao i pripadnicima Oružanih snaga BiH.
“Prošla je 21 godina kako je Bosna i Hercegovina od slabo naoružane dobila respektabilnu vojnu formaciju koja je spremna braniti domovinu. Sjećanje na herojsku i časnu borbu Armije RBiH, na njene najbolje sinove, obaveza je svih patriota i onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao domovinu.

U cilju očuvanja tradicije odbrane potrebno je još jednom podsjetiti da je Armija Republike Bosne i Hercegovine iznikla u vremenu velikog iskušenja. U tom izuzetno teškom vremenu ona je predstavljala odgovor patriota na agresiju kojoj su se oduprijeli bosanski sinovi, i prvi put u redovima multietničke bosanskohercegovačke armije, borili se za odbranu domovine i svih njenih naroda.
Demobilisanim borcima Armije BiH, ratnim vojnim invalidima i svim građanima koji su sudjelovali u odbrani naše domovine upućujem čestitke povodom 21. godišnjice osnivanja Armije uz podsjećanje da neizmjernu zahvalnost dugujemo svim onima koji su na tom putu izgubili živote.”


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15