Uz podršku USAID-a otkočiti projekte javno – privatnog partnerstva

Projekat pružanja stručne podrška iz oblasti javno – privatnog partnerstva te prilagođavanje i otklanjanje eventualnih nedostataka u postojećim propisima koji tretiraju ovu oblast bile su teme današnjeg sastanka delegacije Vlade Tuzlanskog kantona i predstavnika USAID-a.

 

USAID 09 03 2017

Radi se o nastavku projekta koji je već uspješno realiziran na području Zeničko – dobojskog kantona u okviru čega je podržana priprema novog zakonskog okvira za javno – privatno partnerstvo, usklađenog sa legislativom EU, kao i pravnim i razvojnim kontekstom u Bosni i Hercegovini.

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je goste upoznao da postoji nekoliko inicijativa za pokretanjem projekata javno – privatnog partnerstva u Tuzlanskom kantonu, ali su one u određenoj fazi zastale upravo zbog određenih nedostataka i nedorečenosti trenutnog zakona.
S tim u vezi Vlada je i u svom programu rada za ovu godinu već planirala izmjene i dopune ovog zakona, tako da će danas ponuđena pomoć i podrška biti dobrodošli.
„Mi imamo veliki interes za ovu saradnju upravo iz razloga što je naš postojeći Zakon o javno – privatnom partnerstvu u proteklom periodu pokazao svoje manjkavosti. Javno – privatno partnerstvo je veliki potencijal našeg regiona i u cilju nam je što prije sagledati i otkloniti uočene nedostatke, uskladiti propise sa propisima u Europskoj uniji, te tako otkočiti realizaciju već započetih inicijativa" rekao je tokom sastanka premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Osim premijera današnjem sastanku su u ime Vlade prisustvovali ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić, te direktor i zamjenica Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini, kojeg finansira USAID Christian Haupt i Almedina Šuvalija.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna