Prijem za novoimenovane članove Komisije za koncesije TK

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upriličio je danas prijem za novoimenovane članove Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona.

 

Komisija za koncesije 17 04 2017Iako je u sastavu novoimenovane komisije mandat obnovio samo jedan član, a da Komisiju čine četiri nova člana, ovom prilikom istaknuta je potreba nastavka kontinuiteta u radu ovog regulatornog tijela. Tokom sastanka danas je akcentirana činjenica da je Tuzlanski kanton u protekle dvije godine zabilježio znatno povećanje broja dodijeljenih koncesija.


Premijer Gutić je novoimenovanim članovima čestitao na imenovanju i pred novi saziv postavio tri cilja u narednom periodu. Premijer je posebno akcentirao pitanje odgovornosti u radu.
„Od komisije za koncesije u narednom periodu očekujemo, da prije svega rade na povećanju broja dodijeljenih koncesija, povećanju stepena naplate koncesionih naknada, te povećanja prihoda. Također, očekujemo da Komisija u narednim danima sagleda stanje u ovoj oblasti i cijena koncesionih naknada, te predlože određena eventualne mogućnosti za unaprjeđenje rada Komisije, a za sve aktivnosti komisije i njene rezultate najveću odgovornost snosi predsjednik" rekao je premijer Gutić.


Predsjednica Komisije Ešefa Kantić se u ime svih lanova zahvalila na ukazanom povjerenju.
„Naš prioritet bit će ažurnost u radu Komisije, u najkraćim mogućim rokovima će izvršavati naše obaveze, a češćim posjetama koncesionarima i drugim aktivnostima pokušat ćemo podići nivo naplate koncesionih naknada", rekla je predsjednica Kantić.


Posao Komisije za Koncesije, koja je regulatorno tijelo Vlade Tuzlanskog kantona, u narednom petogodišnjem mandatu, osim predsjednice Kantić vršit će Nataša Ustavdić, Sakib Hajdarević, Ramiz Bilalić i Damir Hasanagić, a današnjem sastanku osim premijera prisustvovali su ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Abdulah Zukić i sekretar Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Fehrija Bajramović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna