Premijer podržao organizaciju prvog noćnog polumaratona

Organizacija prvog noćnog polumaratona u Tuzli bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Zlatana Muratovića sa predstavnicima Atletskog rekreativnog kluba „Rekreativci" iz Tuzle.

 

ARK Rekreativci 01 12 05 2017Kako je rečeno tokom sastanka, plan je da utrka bude organizovana 15. jula ove godine. „Radi se o večernjoj utrci, dugoj 21 kilometar, za koju očekujemo da bude međunarodnog karaktera sa oko 500 učesnika, a trčala bi se u terminu od 21 sat. Također, uz ovu utrku planirano je da se održi i još jedna utrka dužine 5 kilometara, koja bi bila masovnijeg karaktera, odnosno otvorena za građanstvo i na kojoj očekujemo da bi učešće moglo uzeti oko 3.000 takmičara", rekao je predsjednik Kluba Suad Suljić, dodajući da svaki veći grad u okruženju i Europi ima slične sportske manifestacije.


Premijer Gutić je pohvalio ovu inicijativu koja, osim popularizacije profesionalnog i rekreativnog sporta ima i dimenziju turističke promocije Tuzle i Tuzlanskog kantona.


„Vlada ima praksu da podržava sve manifestacije međunarodnog karaktera koje promoviraju Tuzlu i Tuzlanski kanton, te će u skladu s tim podržati i ovu aktivnost. Oko 400.000 KM sredstava za sport u budžetu su skroman iznos, ali mi i kroz druge pozicije pokušavamo podržati sportske aktivnosti i pomoći sportske kolektive i manifestacije", rekao je premijer Gutić i organizatorima polumaratona poželio uspjeh u organizaciji, te da noćni polumaraton postane tradicionalna sportska manifestacija.


U ime Atletskog rekreativnog kluba „Rekreativci" današnjem sastanku prisustvovali su još i predsjednik i član upravnog odbora Kluba Edin Hurić i Mirzet Halilović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna