Briga za boračku populaciju je u stalnom fokusu Vlade Tuzlanskog kantona

U Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli danas je održana izvještajna sjednica Saveza demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona. Ovom prilikom razmatrani su i usvojeni izvještaji o radu Saveza za 2016., te utvrđen program rada i aktivnosti u tekućoj godini.

 
Skupstina SDB 01 18 05 2017Sjednici su prisustvovali i predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić, premijer Kantona Bego Gutić i resorni kantonalni ministar Fahrudin Skopljak.


U svom obraćanju premijer Gutić je istakao da Vlada Tuzlanskog kantona posebnu pažnju posvećuje podršci boračkim kategorijama.

„Mi smo obećali da će prava boračke populacije biti prioritet u našem radu i danas sigurno sve kategorije boraca uživaju nešto više prava nego što je to bio slučaj ranije. Prije svega kašnjenja isplata iz domena dopunskih prava boraca i članova porodica su u zadnje vrijeme smanjena na jednu prihvatljivu i razumljivu mjeru. U protekle dvije godine pokušavamo da oživimo i program koji je u jednom periodu bio zaustavljen, a to je Program stambenog zbrinjavanja. Po prvi puta smo realizirali Program poticaja za zapošljavanje, namijenjen isključivo boračkoj populaciji" sumirao je premijer Gutić i dodao da su tu i projekti od općeg značaja, podizanje bisti našim herojima odbrambeno oslobodilačkog rata i izrada monografije II Korpusa ARBiH.


Skupstina SDB 02 18 05 2017Na kraju obraćanja, premijer Gutić se svim demobilisanim borcima, kao i ostalim pripadnicima boračke populacije, zahvalio na razumijevanju koje pokazuju naspram aktivnosti Vlade Tuzlanskog kantona, te obećao da će boračka populacija u Vladi Tuzlanskog kantona uvijek imati iskrenog partnera i pruženu ruku podrške.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna