Zahvalnica SABNOR-a Vladi Tuzlanskog kantona

Za doprinos i iskazano razumijevanje, te pruženu pomoć u organizaciji obilježavanja 9. maja, Dana Europe i 72. godišnjice pobjede nad fašizmom Savez Antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona, je premijeru Tuzlanskog kantona Begi Gutiću uputio riječi zahvale.

 
„Obilježavajući 9. maj, Dan Evrope i 72. godišnjicu pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ra tu , SABNOR Tuzlanskog kantona je i ove godine organizovao niz aktivnosti, čiji značaj i težina su pojačani obavezama, koje imamo po Zakonu značajnim datumima i ličnostima na području TK. Uz ostalo, uspješno je proveden javni konkurs za literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola TK na temu borbe protiv fašizma, a nagrađenim učenicima su uručena priznanja na svečanoj akademiji, održanoj 9. maja u Tuzli.


S obzirom na specifičnost ovogodišnjih uslova za finansijsku podršku aktivnostima ove vrste, vjerovatno bismo bili u situaciji da redukujemo ili, čak, izostavimo aktivnosti koje tradicionalno organizujemo - da nije bilo Vašeg ličnog i razumijevanja Vlade TK da nam se finansijski pomogne i da, tako, održimo tradiciju. Iznos od 2.500 KM, koje ste nam dodijelili za ovu svrhu, omogućio je kantonalnoj i opštinskoj organizaciji SABNOR-a Banovića da organizuju i uspješno provedu planirane aktivnosti.


Zbog toga se, gospodine Premijeru, koristim ovom prilikom da Vam se najiskrenije zahvalim na razumijevanju i pomoći," navodi se u pismu koje je pristiglo u Vladu Tuzlanskog kantona.

 

Tekst zahvalnice

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna