Otvorena obnovljena raskrsnica regionalnih cesta

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem prisustvovala je svečanom otvorenju modernog kružnog toka na mjestu spajanja dvije regionalne ceste, čijom je izgradnjom riješeno usko grlo u saobraćaju, u samom centru Banovića.

 

 

Still0718 00000„Važno je napomenuti da je ovo značajan projekt za Banoviće jer rješava problem saobraćajnog tranzita, koji je do sada išao kroz sami centar općine. Možemo najaviti i nastavak ovog projekta izgradnje oko 900 metara asfalta na izlazu iz Banovića. Iduće godine planiramo kroz kreditna sredstva Regionalne direkcije cesta presvlačenje kompletne dionice od petlje Križaljka do Banovića", rekao je ovom prilikom premijer Gutić.


Dvogodišnji projekt rekonstrukcije ove raskrsnice u Banovićima koštao je oko 1,5 miliona KM. Ovo je jedan od naznačajnijih infrastrukturnih projekata Direkcije regionalnih cesta, koja je uz podršku Vlade TK i općine Banovići osigurala novac. Izgradnja ove moderne saobraćajnice je od velikog privrednog značaja, a doprinjet će i povećanoj sigurnosti u saobraćaju.


Na području općine Banovići također je u toku rekonstrukcija kompletne putne mreže koja ide prema Aerodromu Tuzla. Radove koji su u toku, na terenu je danas obišla delegacija Vlade TK. Pored kružnog toka u Banovićima u toku je izgradnja još dva, jednog prema Međunarodnom Aerodromu Tuzla koji bi trebao biti pušten u promet u narednih mjesec dana i drugog na istoj dionici puta, preko Par Sela. Ovom prilikom je naglašeno da će područje Tuzlanskog kantona u 2018. godini biti još veće gradilište kada je u pitanju putna infrastruktura i izgradnja modernih puteva.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna