Podrška Kantonalne vlade privredi je neupitna

Vlada Tuzlanskog kantona nastavila je sa uspješnom praksom obilaska uspješnih privrednika, s kojima želi razgovarati i iz prve ruke saznati koji ih problemi sprečavaju u širenju posla i na koji način im mogu pomoći.

Gradacac 03 06 09 2017Danas je delegaciji Vlade domaćin bila TMD grupacija u Gradačcu koja zapošljava oko 600 radnika u šest različitih firmi.
TMD grupacija u Gradačcu je zdrava privatna kompanija koja okuplja, pored firmi metalne industrije i proizvođače namještaja, mlijeka i mliječnih proizvoda. Sa čelnim ljudima ovih kompanija se razgovaralo o konkretnom problemu koji sprečava ovu grupaciju da širi poslovanje a riječ je o uknjižbi zemljišta, koja već nekoliko godina muči kompaniju u kojoj je zaposleno 600 ljudi u šest različitih preduzeća.
Kada je riječ o djelatnostima ove grupacije, koje se odnose na obradu metalnih proizvoda i njihovo kovanje, istaknut je i problem nedostatka kvalifikovane radne snage. Nedostaju im CNC operateri, bravari i mašinskih tehničari. Vlada i reosrno ministarstvo će subvencionirati školovanje ovog, trenutno deficitarnog kadra.
Na ovaj način, prekvalifikacijom radne snage se želi skratiti period obučavanja u preduzećima, što bi ovim proizvođačima umnogome pomoglo. S druge strane to bi omogućilo da oni koji završe školu kao majstori za bilo koji od ovih, potrebnih zanata, odmah dobiju posao, a firma obučenog, mladog i stručnog majstora.

 

 

 

Gradacac 06 09 2017
Gradacac 02 06 09 2017
Gradacac 03 06 09 2017

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna