DELEGACIJA VLADE TK PRIMILA ŠEFICU EKONOMSKOG ODJELA AMBASADE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA

Prvu posjetu Tuzlanskom kantonu šefice Ekonomskog odjela Ambasade Sjedinjenih Američkih Država Lian von Wantoch, premijer Sead Čaušević, ministar za razvoj i poduzetništvo Petar Simić i savjetnica za međunarodnu saradnju i razvojne programe Jasna Hivziefendić iskoristili su da predstave glavne karakteristike i potencijale privrede kao i aktuelna zbivanja u oblasti obrazovanja na području kantona.

20062013 VTK„Cilj nam je napraviti nekoliko poslovnih zona i iskoristiti kapacitet postojećeg aerodroma Tuzla za osvajanje tržišta na sjeveru Evrope kojem bi plasirali svježe voće“ , predstavio je premijer Čaušević gošći koncept budućih aktivnosti. Govoreći i mogućim investicijama delegacija Vlade TK skrenula je pažnju i na mogućnost otvaranja tehnološkog parka kojim bi se povezala privreda i univerzitet, kao i potrebu za ohrabrivanjem malih i srednjih preduzeća i izradom infrastrukture.

Savjetnica Von Wantoch ovom je prilikom bila zainteresovana za saradnju Tuzlanskog kantona sa ostalim regijama u BiH ali i inostranstvom te istaknula kako je impresionirana onim što je vidjela.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna