NASTAVAK DOBRE SARADNJE VLADE TK I KATOLIČKOG ŠKOLSKOG CENTRA U TUZLI

Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Adem Šehidić i savjetnik Premijera TK za medije Zvonimir Banović danas su primili pomoćnog biskupa, monsinjora dr. Peru Sudara i delegaciju Katoličkog školskog centra " Sv.Franjo" u Tuzli. Povod za posjetu bila je potreba da se razjasne detalji vezani za specifičnosti u kojima funkcioniše KŠC. Delegaciju Katoličkog školskog centra činili su velečasni Vlatko Rosić, ravnatelj JU KŠC ”Sv. Franjo“, fra Martin Antunović, direktor Opće gimnazije i direktorica Osnovne škole Žana Altumbabić.

        20062013 VTK 1 „Ne želimo se izdvajati od svih ostalih javnih obrazovnih institucija jer KŠC nije vjerska škola ali želimo podcrtati da je pravedno da se poštuju neke specifičnosti“, kazao je monsinjor dr. Pero Sudar ukazujući da je Vrhbosanska nadbiskupija uložila 55 miliona eura u projekat katoličkih škola.

         “Uvjeren sam da će saradnja biti dobra kao i do sada jer nam je u interesu da ovaj školski centar funkcioniše po pravilima osnivača“, kazao je ovom prilikom premijer Čaušević. Katolički školski centar" Sv.Franjo" osnovala je Vrhbosanska nadbiskupija u nastojanju da obnovi bogatu tradiciju školstva i koji danas funkcionira po principu multietničnosti i multireligioznosti. Centri poput tuzlanskog postoje i u Sarajevu, Zenici, Žepču, Konjicu,Travniku, Banja Luci i Bihaću.

Resorni ministar Šehidić kazao je da će svi problemi biti riješeni na obostrano zadovoljstvo kao što je to učinjeno i sa posljednjom odlukom o subvencioniranju prijevoza učenika.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna