GRČKI AMBASADOR U BIH U POSJETI TUZLANSKOM KANTONU

Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević sa ministrima trgovine turizma i saobraćaja, Senaidom Hadžićem i razvoja i poduzetništva, Petrom Simićem primili su u nastupnu posjetu ambasadora Republike Grčke, Karolosa Gadisa.Domaćini su ambasadora Gadisa upoznali sa ekonomskim i kulturnim specifičnostima Tuzlanskog kantona te ukazali na moguća polja buduće saradnje. Neka od njih su u oblasti saobraćaja i turizma što bi omogućila direktna avionska linija prema Grčkoj sa Aerodroma Tuzla, bila je zajednička konstatacija.

26062013 MRP grcki ambKao jedan od vidova unprjeđenja ekonomske saradnje, rečeno je ovom prilikom, su i učešća na lokalnim privrednim sajmovima.Priliku za to Grčka bi, na prijedlog premijera Čauševića, mogla imati na ovojesenskom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu gdje bi se promovisali neki od grčkih proizvoda.  

Balkan i Bosna i Hercegovina prioriteti su na planu spoljne trgovine Grčke a budući da će njegova zemlja predsjedavati Evropskom unijom u prvoj polovini naredne godine Grčka će sa entuzijazmom podržati euroatlanski put BiH, kazao je ambasador Gadis.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna