MALEZIJSKI AMBASADOR POSJETIO TK

Mada najavljena kao nastupna, današnja posjeta ambasadora Malezije u Bosni i Hercegovini, Anuara Kasmana sadržajno je vrvjela informacijama o potencijalima poslovne saradnje. Premijer Sead Čaušević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Edin Ajanović i ministar razvoja i poduzetništva, Petar Simić upoznali su goste sa razvojnim projektima i mogućnostima koje se investorima pružaju u području infrastrukture, drvne industrije, obrazovanja ali prije svega prehrambene industrije.

           27062013 VTK Upoznajući goste sa aspektima mogućih investicija premijer Čaušević je izdvojio mogućnosti postojećeg aerodroma Tuzla i okolnih 260 hektara zemljišta koji se mogu pretvoriti u poslovnu zonu te brze ceste Brčko-Tuzla-Žepče, što će funkcionisati na principu javno-privatnog partnerstva.

Istakavši da je 34 % obradivih površina FBiH na području Tuzlanskog kantona, resorni ministar Ajanović je, između ostalih pozitivnih primjera i mogućnosti za ulaganje, ukazao na veliki potencijal u proizvodnji voća, prije svega u postojećoj obučenoj radnoj snazi i neiskorištenim prerađivačkim kapacitetima u Čeliću i Gradačcu.

Jedna od ideja koje je ambasador Kasman ovom je prilikom iznio je i da su zainteresovani za kupovinu sirovog drveta što bi se moglo regulisati koncesijom.

Premijer Čaušević iskoristio je priliku da ambasadoru Kasmanu i zvanično izrazi zahvalnost zbog svega što je Malezija učinila za Bosnu i Hercegovinu.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna