POLJSKI AMBASADOR U NASTUPNOJ POSJETI TK

Nastavak saradnje u oblasti rudarstva, energetike ali i obrazovanja bili su u fokusu današnje, nastupne posjete ambasadora Republike Poljske u Bosni i Hercegovini Andrzeja Krawczyka premijeru Tuzlanskog kantona Seadu Čauševiću.
Nakon što je gosta upoznao sa prilikama na području TK, premijer Čaušević je akcentirao da je Poljska uzor kada je u pitanju afirmacija i razvoj malih srednjih preduzeća koja su činila bazu za brzi razvoj.

03072013 VTK
Prezentujući ambasadoru Krawczyku neke od planova i aktivnosti koje Vlada TK ima namjeru realizovati u narednom periodu premijer Čaušević je ukazao na poslovne potencijale koji se pružaju u oblasti infrastrukuture, investicija u projekat čišćenja jezera Modrac te izgradnje poslovne zone oko Aerodroma Tuzla.

Ministar industrije, energetike, i rudarstva Željko Knežiček zamolio je ambasadora Krawczyka da bude promotor kada je u pitanju angažovanje lokalnih bh- firmi u termoenergetskom sektoru gdje trenutno dominiraju poljski partneri. Poljski ambasador pokazao je interes i za buduću cementaru Banovići što je resorni ministar Knežiček pozdravio i obećao uspostavljanje saradnje.

Poljski ambasador ovom prilikom ponudio je i saradnju u oblasti korištenja pristupnih fondova Evropske unije za koje će, prema riječima savjetnice Premijera TK za međunarodnu saradnju i razvojne programe Jasne Hivziefendić, Bosni i Hercegovini u 2014. biti omogućen pristup u pet novih oblasti. Današnji sastanak bio je prilika i za dogovor o nastavku saradnje između visokoškolskih ustanova.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15