DELEGACIJA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE POSJETILA TK

Kao podsticaj prekogranične saradnje danas je održan sastanak predstavnika   Šibensko-kninske županije i Vlade Tuzlanskog kantona. Sa Tomislavom Vrdoljakom, zamjenikom župana, Dragom Matićem, ravnateljem Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Marlenom Floigl, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo razgovarali su premijer Sead Čaušević, ministar trgovine, turizma i saobraćaja, Senaid Hadžić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice, Božo Antunović, ministar razvoja i poduzetništva, Petar Simić sa saradnicima te direktor Razvojne agencije “NERDA” Enes Drljević.

04072013 VTK Sibensko kninska zupanijaUkratko predstavljajući svoju županiju gosti su naveli neke od projekata, poput prečistača otpadnih voda, koje su okončali sa uspjehom i ukazali na spremnost za savjetovanje kada je u pitanju crpljenje sredstava iz IPA fondova. Ovom prilikom najavljena je saradnja na nivou Veleučilišta Marko Marulić i Univerziteta u Tuzli te regionalnih razvojnih agencija.

Budući da već postoji saradnja na nivou privrednih komora ove dvije regije, premijer Čaušević je izrazio nadu da će uskoro biti vidljiv efekat i ostalih vidova saradnje koje su u nastavku razgovora prezentovali resorni ministri. Bilo je riječi i o saradnji na izradi prostornog plana te upravljanja otpadom.

Domaćini su ovom prilikom čestitali predstavnicima Šibensko-kninske županije ulazak Republike Hrvatske u Europsku Uniju.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15