POTPISANI UGOVORI O SUFINANSIRANOM DEMINIRANJU

Ugovore o partnerstvu u oblasti deminiranja na području Tuzlanskog kantona danas su potpisali premijer TK Sead Čaušević i predstavnici tri deminerske kompanije. Riječ je o nastavku saradnje i realizaciji dijela planiranih projekata deminiranja kojim će građani živjeti sigurnije a teritorij Tuzlanskog kantona izgubiti epitet najzagađenijeg minama.

04072013 VTK ugovor o deminiranjuPosredstvom Kantonalne uprave civilne zaštite angažovane su kompanije DEMIRA e.v. Deutsche Minenraumer iz Orašja, STOP Mines“ NGO MINE ACTION i „DOK-ING DEMINIRANJE N.H.O.“ sa Pala a 90 % sredstava za deminiranje omogućuje Evropska unija iz IPA fondova i projekta pod nazivom „Podrška strategiji protuminskog djelovanja“.

„Zahvaljujući dosadašnjim rezultatima dobili smo podršku međunarodne zajednice ali i sami moramo pronaći sredstva da konačno riješimo problem mina, i to ne samo na području našeg kantona“, kazao je ovom prilikom premijer Čaušević i zahvalio se predstavnicima deminerskih kompanija na uočenoj dobroj organizovanosti kada je u pitanju komunikacija sa općinama.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici općina Kalesija, Gradačac, Čelić i Sapna na čijem prostoru će ovim ugovorima biti omogućeno deminiranje više od 715 hiljada kvadratnih metara zemljišta.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15