Ambasador Francuske posjetio Vladu TK

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović susreli su se danas sa ambasadorom Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Guillaume Roussonom.

Francuski ambasador 31 05 2018Radio se o prvoj službenoj posjeti Ambasadora Tuzlanskom kantonu, u okviru koje su Premijer i Ministar prezentirali Tuzlanski kanton, njegove geografske, demografske i ekonomske podatke i potencijale kojima raspolaže. Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je mogućnostima za unaprjeđenje već postojeće dobre saradnje, kako na privrednom, tako i na kulturnom planu.
„Zadovoljstvo nam je da Ambasada iskazuje interes za unaprjeđenje već postojeće dobre saradnje. Danas smo razmijenili određene informacije i sagledali koji su to pravci i mogućnosti za unaprjeđenje odnosa, prije svega na obrazovnom planu, kada je u pitanju izučavanje francuskog jezika. Također razgovarali smo i o jačanju saradnje Univerziteta u Tuzli sa obrazovnim institucijama iz Francuske, između ostalog i na polju razmjene nastavnog osoblja i studenata", rekao je premijer Suljkanović.
„Naša ideja je da jedan dio aktivnosti koje se odvijaju u „Sedmici frankofonije" pripremimo i održimo i ovdje u Tuzlanskom kantonu. To je sedmica u kojoj mi imamo značajan broj aktivnosti koje organiziramo s ciljem popularizacije francuskog jezika i kulture. S druge strane, kada je u pitanju među-univerzitetska saradnja, mogli bi smo iskoristiti dolazak „Univerzitetskog karavana" u BiH. Radi se o grupi predstavnika francuskih univerziteta, koji bi mogli posjetiti i Tuzlu. Također, na naučnom skupu kojeg organiziramo povodom dolaska ovog karavana učekujemo da učešće uzme i delegacija sa Univerziteta u Tuzli", zaključio je ambasador Rousson.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna