Delegacija SABNOR-a kod premijera Suljkanovića

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar za boračka pitanja Enes Gegić primili su danas predstavnike Saveza antifašista i boraca NOR-a Tuzlanskog kantona (SABNOR TK), predsjednika Zlatka Dukića, Hazima Šadića i Antu Divkovića.

sabnor sast 07062018Ne krijući zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i finansijskom podrškom koju SABNOR ima od Vlade TK i resornog ministarstva gosti su prezentovali planove za obilježavanje značajnih datuma u historiji Bosne i Hercegovine. Neke od aktivnosti, poput opremanja spomen-sobe i izložbenog prostora u kući u Kladnju u kojoj je 1943. godine boravio Josip Broz Tito, prema riječima predsjednika Dukića, zahtijevaju minimalna dodatna sredstva.
Vlada će, prema riječima premijera Suljkanovića, nastaviti pomagati već planirane programske aktivnosti Saveza te će putem Ministarstva za boračka pitanja nastojati izaći u susret zahtjevima za dodatno finansiranje.
„Ne treba zaboraviti detalje koji čine historiju Bosne i Hercegovine i tekovine borbe protiv fašizma koje su prepoznale progresivne snage u svijetu", rekao je ovom prilikom premijer Suljkanović te potvrdio da Vlada TK SABNOR-u stoji na raspolaganju za obilježavanje ovih datuma u budućnosti.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna