Tuzlanski kanton bogatiji za 25 doktora nauka

Svečanim činom dodjele doktorskih diploma na čast doktora nauka Univerzitet u Tuzli danas je promovirao je 25 doktora nauka koji su doktorske disertacije odbranili na fakultetima ovog univerziteta.

Promocija dr sc UNTZ 01 29 06 2018Ovaj broj svjedoči određenju Univerziteta u Tuzli da ide u korak s vremenom i nudi svojim doktorantima pogodno okruženje za istraživanja u toku sa savremenim trendovima u nauci. U svom obraćanju premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović je čestitao novim doktorima nauka na uspjehu koji su ostvarili i poručio: „Vama poštovani doktori nauka čestitam na uspjehu koji ste ostvarili i kojim ste dodatno obogatili našu akademsku, te ukupnu društvenu zajednicu.
Danas ulazite u klub istraživača i naučnih radnika s najvišim naučnim znanjem kao potvrdom vaše opredijeljenosti za samostalnim traganjem. Želim istaći i da današnja promocija nikako ne znači i kraj vašeg stručnog usavršavanja. Naprotiv današnjom promocijom počinje proces vašeg daljeg usmjerenog naučnog usavršavanja. Upravo u tom svjetlu od svakog od vas očekujemo, da na svoj način, u okviru svojih naučnih oblasti ali i širokog obrazovanja doprinesete razvoju društvene, akademske i naučne zajednice" rekao je premijer Suljkanović i istaknuo da ne sumnja da će doktori nauka koji su danas promovirani, u svom budućem radu, relizaciji naučnih prijekata i sl. dati doprinos afirmaciji Univerziteta, raditi na produbljenju svijesti u društvu i značaju ulaganja u nauku i razvoj. „Time ćete doprinijeti vlastitoj afirmaciji, afirmaciji našeg Univerziteta u Tuzli i biti ćete znak naše svijetlije budućnosti", zaključio je premijer Suljkanović.
Svečanoj ceremoniji promoviranja doktora nauka prisustvovali su dekani fakulteta koji su govorili o biografskim podacima doktoranata, naučnom i stručnom radu, te o doktorskim disertacijama i doprinosu doktorskih disertacija nauci.

 

 

 

Promocija dr sc UNTZ 01 29 06 2018
Promocija dr sc UNTZ 02 29 06 2018
Promocija dr sc UNTZ 03 29 06 2018
Promocija dr sc UNTZ 04 29 06 2018

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna