Kantonalna vlada i Soda Sisecam partneri u rješavanju poteškoća

Rješavanje problema taložnica, popularnog Bijelog mora kod Lukavca, kroz projekat rekultivacije rudničkog zemljišta, bila su tema današnjeg sastanka delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i kompanije Soda Sisecam, a kojem je prisustvovao i direktor Rudnika „Kreka" Tuzla.

Soda Sisecam 01 13 09 2018Kako je danas prezentirao pomoćnik predsjednika hemijske grupacije Şişecam Hidayet Ozdemir „Soda radi na realizaciji projekta prelaska na novi sistem upravljanja otpadom. Radi se o održivom projektu u skladu sa svim ekološkim standardima, a čija će realizacija rezultirati zatvaranjem taložnica „Bijelo more". Sve to uslov je za planirane nove investicije i povećanje proizvodnje u fabrici sode u Lukavcu".
Ipak u toku priprema za realizaciju ovog projekta kompanija Soda Sisecam je naišla na određene probleme u vezi sa imovinsko – pravnim odnosima.
Premijer Suljkanović je danas imenovao predstavnike Vlade i drugih ključnih institucija, da već sutra upriliče sastanak sa drugim akterima ove problematike, te da u što skorije vrijeme pronađu najbrže, zakonski utemeljeno i za sve strane prihvatljivo rješenje.
„Mi smo svjesni šta Soda Sisecam znači u privrednom životu Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini, te upravo zbog toga ćemo sve naše kapacitete staviti na raspolaganje da pomognemo u prevazilaženju poteškoća s kojima se ovo privredno društvo susreće u svom radu. Tim više što će realizacija ovih projekata doprinijeti podizanju rada Sode na jedan viši nivo ekološke prihvatljivosti" zaključio je danas premijer Suljkanović.

 

 

 

Soda Sisecam 01 13 09 2018
Soda Sisecam 02 13 09 2018
Soda Sisecam 03 13 09 2018

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna