PREMIJER TUZLANSKOG KANTONA POSJETIO „AIDU“

Kako bi se upoznali sa trenutnim stanjem u okviru restrukturiranja Fabrike obuće „Aida" d.d. Tuzla danas su se premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Knežiček sastali sa menadžmentom i predstavnicama Sindikata Društva.
Premijer Čaušević se obilazeći tuzlanske pogone u kojima 150 uposlenika pravi zimsku obuću za italijansko i njemačko tržište uvjerio u predanost poslu i pozitivnu radnu atmosferu.

Nakon što je saslušao želje radnika za povećanjem obima poslova odnosno kontinuiranim angažovanjem, Premijer je ukazao na vidnu promjenu na bolje te da će Vlada Tuzlanskog kantona i dalje podržavati napore ovog privrednog društva.

Aida 01

„Mada je sve još daleko od onoga što bismo željeli, najvažnije je sačuvati radna mjesta a u „hodu" rješavati problem tehnološkog viška te nedoumice u pogonima u Dubokom Potoku i Lukavcu", rekao je premijer Čaušević uz napomenu da je u proteklom periodu „uvezan" staž za 152 radnika.
Resorni ministar Knežiček ovom je prilikom podcrtao da su već postignuti rezultati na bazi Programa mogućnosti ekonomsko-finansijske rekonstrukcije Fabrike obuće „Aida" d.d. Tuzla te da je još uvijek otvoreno pitanje upućeno Općinskom vijeću Lukavac o statusu tamošnjeg pogona kao i onog u Dubokom Potoku za čije se izdvajanje iz Fabrike obuće Općinsko vijeće Srebrenik nije pozitivno izjasnilo.
Premijer i resorni ministar ovom su prilikom upoznati da radnici plaće primaju iz rezultata rada, da u fabrici nema ni jedan radni spor te da su rješeni problemi sa mašinama.

 

Odjeljenje za informisanje

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15